Aqvital FC

2021.02.09. 20:12

Igazán a bajnokság élvez most prioritást Csákváron

A MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében visszatér egy mérkőzés erejéig, szerdán 13 órától a Paksi FC kispadján az AFC Csákvár egykori trénere, Bognár György.

Káldor András

A Csákvár (sárga) a Budaörs ellen jutott tovább

Fotó: FMH-archív / Kricskovics Antal

112 nap elteltével folytatódnak a kupaküzdelmek, ugyanis pontosan ennyi idő telt el azóta, hogy az AFC Csákvár csapata legutóbb, 2020. október 21-én legyőzte a Budaörsi SC-t, mellyel a legjobb harminckét gárda közé kvalifikálta magát. A találkozó pikantériáját adja, hogy Bognár György 2012-től 2016-ig előbb vezetőedzőként, majd szakmai igazgatóként irányította a kék-sárgákat, így egy kicsit talán haza is tér Csákvárra. Irányításával megvetette a lábát a vértesi alakulat a második vonalban, majd később a Puskás Akadémia FC szakmai igazgatója lett, ezt követően pedig 2017-ben Budaörsre tette át székhelyét a korábbi ötvenszeres válogatott középpályás. 2020 őszén aztán a bajnokságban rendkívül rosszul rajtoló Paksi FC kivásárolta őt szerződéséből, és azóta vezetőedzője a zöld-fehéreknek.

A tolnai együttes nemcsak helyrerázódott, amióta átvette őket, hanem 20 mérkőzést követően a negyedik helyen tanyázik a tabellán, a kiesést jelentő helyeket messze elkerülve. A kupában első ellenfelük az NB III-as FC Hatvan gárdája volt tavaly szeptemberben, ellenük Szakály Dénes egy és Haraszti Zsolt dupla találatának köszönhetően 3-1-es győzelemmel léptek tovább. Ezt követte a Nyíregyháza Spartacus FC ellen aratott 2-1-es sikerük, ezen a meccsen Hahn János duplázott.

A Csákvár (sárga) a Budaörs ellen jutott tovább
Fotó: FMH-archív / Kricskovics Antal

Az AFC Csákvár együttese a kupa első körében tíz gólig jutott idegenben, a Szarvaskend SE otthonában (1-10), majd a legjobb harminckettőbe jutáshoz a Budaörsi SC legyőzésén keresztül vezetett az út (1-3). A Merkantil Bank NB II-ben ugyan nem mondhatni, hogy rózsás a helyzetük, hiszen a 19., kieső pozícióban állnak, de a téli átigazolási időszakban próbálták megerősíteni a csapatot. Így érkezett a 12-szeres válogatott, rutinos Vaskó Tamás, valamint a szabadon igazolható Baranyai Ádám, aki már 2015 és 2019 között erősítette a csapatot, és a Vasastól kölcsönben levő Csató Martin számára is ismerős a csákvári pálya, mivel egy éve 19 bajnokin már játszott itt. Rajtuk kívül Kártik Bálint, és Radics Márton a Puskás Akadémia FC-től jöttek, szintén kölcsönbe.

– Számunkra most a bajnokság elsőbbséget élvez, a Paks ellen éppen ezért azok kapnak elsősorban lehetőséget, akik kevesebb időt töltöttek az elmúlt meccseken a pályán. – nyilatkozta Visinka Ede, a csákváriak vezetőedzője klubja honlapján az FC Ajka elleni idegenbeli 2-2-es bajnoki után.

Az összecsapás győztese bejut a kupa legjobb 16 csapata közé, itt a Dunavarsány–Budafok mérkőzés továbbjutójával fog találkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában