Frissen Fejérből

2021.10.30. 19:53

Közel volt a győzelemhez az Alba FKC

Bravúros döntetlen játszottak a női kézisek az MTK-val.

Németh Krisztián

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az Európa-ligában is vitézkedő MTK otthonába látogatott az Alba Fehérvár KC, amely abban is bízhatott, hogy a legutóbbi fordulóban, a Kisvárda ellen megszerzett győzelem lendületben tartja őket.

Az első félidőben ez így is történt, mert Boris Dvorsek tanítványai pariban voltak a házigazdákkal. Töpfner Alexandra, és Mana Ohyama vezérletével, valamint Tóth Nikolett védéseinek köszönhetően vezettek, vagy rövid időre hátrányba kerültek a fehérvári lányok. Ha kellett képesek voltak arra is, hogy két gólos hátrányt pillanatokon belül eltüntessenek. Akár egy gólos vezetéssel is mehettek volna a szünetre, de a 13-13 is hízelgő volt az Alba számára.

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Hát még a második félidő hajrája! Ami az ezt megelőző időszakot illeti, az MTK négy-öt góllal is elhúzott, de az Alba extrát tudott nyújtani, és visszajött a meccsbe. Tea Pijevic védései, Takó Viktória góljai révén egyenlített Boros Dvorsek együttese! Sőt, nagyon közel állt a győzelemhez! A megsérülő Töpfner Alexandra helyén játszó Domokos Dalma kezében volt a meccslabda (azért egy nagyon fontos gól így is lőtt a hajrára kanyarodva), de maradt a döntetlen, ami remek eredmény az Alba FKC számára!

MTK Budapest – Alba Fehérvár KC 27-27 (13-13)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában