a szezon első rangadóján

2021.11.13. 16:48

Hullámzó mérkőzésen született dunaújvárosi győzelem

Az E.ON OB I. 6. fordulójában a Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics vízilabdacsapata szombaton a BVSC otthonában ugrott a medencébe. A veretlenek csatáját a DFVE nyerte meg.

Beke Zsombor

BVSC-Zugló – Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics 9-13 ( 4-3, 0-4, 3-2, 2-4)

Két veretlen csapat találkozott a Szőnyi úton. A találkozót Szellák emberelőnyös gólja nyitotta meg, és bár Leimeter egyenlítése után Garda távoli bombájával újra előnyben volt a DUE, de a negyed további része nem alakult túl jól a dunaújvárosiak számára. Mihók Attila együttesének a feltolt és szinte emberfogó fővárosi védekezéssel gyűlt meg a baja. A játékrész legvégén Horváth Brigitta emberelőnyös gólja nagyon kellett, hiszen előtte már 4-2 állt az eredményjelzőn.

 

A második nyolc perc elsöprő DFVE fölényt hozott, Garda, Gurisatti és Mahieu találataival 7-4-re elhúztak a vendégek. A nagyszünet után is dunaújvárosi góllal folytatódott a mérkőzés, Horváth Brigitta volt eredményes. A folytatásban felváltva estek a gólok, végül a BVSC Gémes Anett révén kettőre csökkentette hátrányát a záróetap előtt, 7-9.

Az utolsó negyed elejét megnyomták a dunaújvárosi lányok, Gurisattinak és Szabó Nikolettnek köszönhetően Mihók Attila együttese gyorsan a hazaiak tudtára adta, innen már nincs visszaút, 7-11. A kiépített előnnyel jól sáfárkodott a végjátékban a Dunaújváros, így az idény első rangadóját idegenben, 13-9-re nyerte meg a Fejér megyei alakulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában