Nem indult fegyelmi eljárás

2021.11.23. 20:41

Pátkai Máté pró és kontra

A parázs csatát hozó Vasas–Haladás NB II-es labdarúgó-mérkőzés egyik utózöngéje, hogy a szombathelyiek szerint a piros-kékek győztes gólt szerző játékosa, Pátkai Máté leköpte ellenfelét.

Németh Krisztián

Pátkainál ritkán „szakadt el a cérna” a Vidiben

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága elé citált ügy lényege, hogy a vasiak szerint az angyalföldiek 23-szoros válogatott középpályása a mérkőzés 72. percében, miután a földre rántotta, leköpte Horváth Rajmundot.

A játékidőben kiállított két játékost, Iyinbor Patrickot és Litauszki Róbertet két-két bajnokira tiltották el, Pátkai esetében pedig a Haladás honlapjának közlése szerint nem folytattak le fegyelmi eljárást, mivel a fegyelmi bizottság indoklása szerint a tévéfelvételek és videók alapján nem lehetett bizonyítani, hogy a játékos a szombathelyi Horváth Rajmund felé köpött.

Az ügy ezzel lezárult, Pátkai pedig csapatával karöltve az élvonal felé lohol, ahonnan 2018-ban esett ki.

A Vasas 2020-ban csapott le a Vidiben Márton Gábor vezetése alatt kegyvesztetté vált védekező középpályásra, aki a fehérváriakkal bajnokságot és magyar kupát nyert, részese volt az Európa-liga-menetelésnek. Szinte napra pontosan két éve szerepelt utoljára címeres mezben, ám eltökélten küzd azért, hogy ismét válogatott lehessen, ezért sem mellékes a feljutás az NB I-be.

Pátkaira nem jellemző az alattomos játék, utoljára több mint öt éve egy Vidi–Ferencváros magyarkupa-meccsen kapott piros lapot. Az aktuális szezon majd minden mérkőzésén pályán volt, és csak három sárga lapot szedett össze.

A Haladás ügyvezető igazgatója Pátkai „gyanús” köpése kapcsán elmondta, „a tét óriási volt, győzelmükkel megelőztek minket a tabellán, de van egy határ, amit nem szabad átlépni”. Séllei Árpád azt is hozzátette a Nemzeti Sportnak, hogy a fiatalokkal teletűzdelt csapatának nem ilyen viselkedést kellene látnia a 23-szoros válogatott labdarúgótól.

Viszont a közvetítésben jól látszódott, hogy Pátkai Máté a meccs végi balhétól elrángatja és barátian nyugalomra inti az ellenfél játékosát, az egykori fehérvári hátvédet, Mocsi Attilát.

Csak ezt már nem tették szóvá Szombathelyen.

Vezető kép: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában