Megyeválogatott

2022.01.20. 22:46

Ismét jó házigazdák voltak

Az álmok között a továbbjutás szerepelt, azonban Baranya együttese megérdemelten nyerte a megyeválogatottak seregszemléjét.

Horog László

Balról Schneider Béla, Pauk Viktor, Mészáros Attila, Koronics Márk és Bencsik István

Forrás: Horog László

Érthetően nagy volt az öröm a baranyaiaknál, amikor Mészáros Attila alpolgármester, Bencsik István, az FMLSZ társadalmi elnöke, valamint a megyei igazgató, Schneider Béla átadta a díjakat a győzteseknek. Három helyszínen került megrendezésre a megyei válogatottak dél-, közép-dunántúli regionális tornájára, a Főnix Parkban, a Mezővári József Sporttelepen, valamint a Mol Aréna Sóstón, az utánpótláscentrumban. Mindhárom helyszínen műfüvön szerepeltek az együttesek. A házigazdák, a hétköznapokon a Főnix együttesét dirigáló Pavlik József tanítványai remekül kezdtek, 5-0-ra verték Somogy legjobbjait, aztán három vereség jött, Baranyától 3-0-ra kaptak ki, Tolnától 2-1-re. Utóbbi azért volt különösen bosszantó, mert sok helyzetet elpuskáztak a vendéglátók, az ellenfél kevés lehetősége közül kettőt értékesített, és nyert. Budapest csapata ellen is komoly esélyük volt a sikerre, a hajrában vesztettek, 3-2-re. Győzött Baranya, a további sorrend Budapest, Somogy, Fejér, Tolna volt.

 

– Az eseményt az eredeti tervek szerint december első hétvégéjén rendeztük volna, azonban a világjárvány közbeszólt, örülök, hogy január közepén tető alá tudtuk hozni az eseményt – mondta Schneider Béla, az esemény főszervezője. – Mindhárom helyszín jól vizsgázott, a vendégek mindannyian elmondták, remekül érezték magukat. A torna kétévente kerül lebonyolításra, a régióegyüttesek mindig nálunk találkoznak. A rendezésre más nem jelentkezik, a riválisok azt mondják, itt minden flottul működik, legközelebb is mi rendezzünk.

 

A többi régió csapatai e hét végén találkoznak Balatonfüreden, Hajdúszoboszlón és Gyulán. Az országos döntőre február 5-én és 6-án Balatonalmádiban kerül sor, a győztes szerez jogot a spanyolországi UEFA-tornán való részvételre, képviselheti hazánkat. Fejér csapata az országos döntőben kétszer szerepelt, egyszer finálét vívott, 2015 novemberében Baranyával találkoztak Szigetszentmiklóson. Előzőleg, a fehérvári fordulóban 2-2-es döntetlenre végeztek, mindketten továbbléptek, ugyanis akkoriban az országos megmérettetésre nyolc csapat volt hivatalos, az utóbbi időszakban csak négy. Hat éve a döntőt kétszer játszották, az első meccsen kialudtak a fények, két héttel később ismételtek, a dé­liek 3-1-re győztek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában