Frissen Fejérből

2022.02.14. 15:08

Focitornával emlékeztek az elődökre Pázmándon

Az előző évekhez hasonlóan ismét nagy sikerrel került megrendezésre a helyi Sportközpontban immár a III. Boronai József, Id. Horváth István, Majdán Károly Emléktorna.

Káldor András

Akárcsak az előző években, most is remek hangulatban, jó meccseket játszottak

Forrás: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap

Mindhárman emblematikus alakjai voltak a megye és a települések sportéletnek. Munkásságuknak köszönhetően rengeteget tettek sportegyesületük fejlődésének érdekében. Boronai József Pettend SE elnökeként egy ütőképes csapatot épített fel, amely több éven keresztül a megye II. osztály meghatározó csapatai közé tartozott. Idősebb Horváth István Pettenden, Kápolnásnyéken és Velencén is tevékenykedett edzőként, majd később Pázmándon is bekapcsolódott a munkába sportvezetőként. Majdán Károly nevéhez fűződik az öltöző épület, az aszfaltos kézilabda pálya és az eredményjelző megtervezése. A Pázmánd SE 125. éves évfordulóját követően megválasztották az egyesület „Örökös Elnökének”.

Lukács József Pázmánd SE szakosztályvezetője. és mindenese egy igényesen előkészített „emlékpódiummal” készült, ezzel tisztelegve mindenki előtt, majd a rövid megnyitót követően útjára indulhatott a „pettyes”.

A rendezvényen öt csapat vett részt. A Pettend SE és a Pázmánd SE két-két gárdát vonultatott fel. Emellett Sukoró csapata a megmérettetés „újoncként” léphetett parkettre.

A pályán – ahogy már a korábbi években is - színvonalas és izgalmas mérkőzéseket láthattak a nézők, ahol végig sportszerű, ám férfias küzdelem zajlott.

Nemes csatában végül a következő sorrend, végeredmény alakult ki:

1. Pettend „piros”, 2. Pettend „arany”, 3. Sukoró, 4. Pázmánd „sárga”, 5. Pázmánd „bordó”.

Különdíjasok:

A torna legjobb kapusa: Hajdu Zoltán (Sukoró)

A torna legjobb játékosa: Czipa László (Pettend „piros”)

Az éleslövészek versenyében igen nagy volt a tolongás: Menus Tamás (Pettend „arany”), Szabó Gergő (Pettend „arany”), Kiss Dániel (Sukoró), Molnár Krisztián (Sukoró) is holtversenyben végzett az élen 4-4 találattal.

A csapatokat serleggel, oklevéllel, éremmel és ajándékcsomaggal jutalmazták. A díjak átadásában közreműködött Boronai Józsefné, Ifj. Lőrincz László a pázmándi tűzoltócsapat felkészítője, id. Domak László és id. Lőrincz László korábbi Pázmánd SE sportelnökök és Varga Norbert világhírű fafaragó.

Az eredményhirdetést követően sor került a közös ebédre, amit a szomszédos Gesztenye bisztróban fogyaszthattak el a csapatot és kísérőik.

A szervezők - Lukács József, Kerkuska László, Kerkuska Miklós - elmondták, hogy reményeik szerint a következő emléktornát 2023-ban ismét meg fogják rendezni a pázmándi Sportközpontban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában