Újra kötelek között

2022.04.29. 13:00

Szerb bunyóssal néz szembe Törteli Balázs

A négyévnyi kihagyása utáni visszatérését követően három héttel újra ringbe száll a fehérvári profi ökölvívó, Törteli Balázs.

Ferencz Balázs

Törteli Balázs (jobbra) remek formában érzi magát, Budakalászon is nyerne

Forrás: Törteli B. archívuma

Pénteken 19 órakor kezdődik a budakalászi sportcsarnokban a New School Promotion profi gálája, melyen Bacskai Balázs a hozzá hasonlóan veretlen holland Xavier Köhlen ellen vívja a főmeccset, mégpedig az IBO betöltetlen nagyváltósúlyú nemzetközi bajnoki címéért. Előttük szorítóba lép még Krämer Péter, Magyar Kinga, Kis Máté, Tóth László és a debütáló Gálos Roland is.
No meg Törteli Balázs, aki minden bizonnyal a harmadik párban bunyózik a gálán.
– Jó formában vagyok, a Vass-küzdősportgála után nem tartottunk pihenőt. Csak „formahegyezés” volt a két gála között. Tudtam, ha jól sikerül a meccsem, újabb lehetőséget kapok a budakalászi gálán is.
A szombati, pontozással megnyert mérkőzést követő hétfőn még pihent, majd kedden munkába állt. Azon a héten csak hat edzése volt Törtelinek. A múlt héten azonban már csúcsterhelést kapott.
– Életem legkeményebb edzéshete volt, s talán a legeredményesebb is. Ezzel a csapattal, ezzel a háttérrel, ezzel a mentalitással tudunk nagyot alkotni – mondta lelkesen a fehérvári ökölvívó.
A négymenetesre tervezett nagyváltósúlyú összecsapáson a szerb Senad Karics lesz az ellenfele. Karics hat győzelem mellett tíz vereséget számlál a profik táborában.
– Korábban bokszolt Bacskai Balázs ellen is, kikapott. Nem rossz bunyós. Ő erős szintlépés lesz nekem az előző ellenfelem, Lakatos Károlyhoz képest. De jó formában vagyok, jókat kesztyűztem, alakul a súlyom is. Úgy tűnik, hogy a kisváltósúly lesz a kategóriám a későbbiekben. Sokat erősödtem.
A Sport Tv ugyan élőben közvetíti a gálát, de csak 20.30-tól, így a képernyőre Bacskai és Gálos mérkőzései kerülnek. Törtelié még nem.
– Nap mint nap dolgozom azon, hogy ez a későbbiekben ne így legyen. Úgy érzem, felfelé ível a pályám – vélekedett.
A bokszoló elárulta, volt, aki szerint túl közel van egymáshoz a két mérkőzés időpontja, nem biztos, hogy ez jól sül el.
– Én akartam újra ringbe lépni. Lendületesen, de tudatosan dolgozunk tovább. Jó adag ringrozsda volt rajtam, a négy év kihagyás nem múlt el nyomtalanul. A mérkőzéseken 30-40 százalék pluszenergiával dolgozom az edzésekhez képest. A fehérvári meccsen óriási drukk volt bennem, ott nem is jött ki igazán a teljesítmény. Nagyon ráfeszültem arra, hogy kiüssem az ellenfelemet, nem kellett volna, mert görcsössé váltam. De már újra a régi Törteli Balázs vagyok. Van önbizalmam, s bízom az elvégzett munkában.
A május 15-én harmincadik évét betöltő Törteli a pénteki mérkőzés után szeretne pihenni, s megünnepelni a kislánya, Mira első születésnapját. Egy győzelem után igazán emlékezetes lenne az ünnep.
 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában