Tenisz

2022.10.27. 20:30

Ezer helyet léphet előre

Egyesben és párosban is befejezte szereplését a Viszló Kupán a házigazdák teniszezője Juhász Bence, aki rengeteg világranglista ponttal gazdagodott.

Németh Krisztián

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Juhász Bence a Kiskút Tenisz Klub versenyzője óriási sikert ért el azzal, hogy a második fordulóba jutott a klubja által  szervezett junior kettes kategóriájú nemzetközi tornán. Az első körben jóval magasabban jegyzett egyiptomi riválisán három szettes csatában átlépett, ám a csütörtöki második fordulóban az első helyen kiemelt cseh Matthew William Donald két játszmában legyőzte. Így is az egyik legjobb eredményt érte el a magyarok közül. Bence párosban honfitársával Bakó Bálint Gergővel az első fordulóban kiesett, miután két szettben kikaptak a szerb Sasa Markovic-Vuk Radjenovic kettőstől. Bence aligha csalódott, hiszen parádés szereplésével megannyi világranglista ponttal gazdagodott, legalább ezer hellyel léphet előre, körülbelül a 600. pozíció környékére. A lányok mezőnyében a Sukorón élő, de a fővárosi Normafa Tenisz Klubban versenyző Fenyves Gréta már a legjobb nyolc között van. A selejtezőből főtáblára kerülő teniszező-lány az orosz Jekatyerikna Ivanova, és a szerb Jovana Grujic legyőzésével jutott a harmadik fordulóba. Könnyen elképzelhető, hogy Gréta hamarosan a házigazda színeiben tűnik fel, tárgyalnak arról, hogy a Kiskút Tenisz Klubhoz igazol.

Fotós: Fehér Gábor / FMH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában