Bravúros fehérvári feltámadás

2022.10.23. 18:35

Hatgólos hátrányból fordítva nyerte meg a várpalotai mérkőzést az Alba Regia KSE

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 6. fordulójában jó hangulatú összecsapáson remek második félidei teljesítményével aratott bravúros sikert a Grőber-csapat szombat este.

Krebsz András

Forrás: Pixabay

Várpalotai BSK–Alba Regia KSE 24-26 (15-11)

Gál Gyula Sportcsarnok, 200 néző, vezette: Barabás, Lázár

Alba Regia: FODOR – KRÁLL 4, GIDAY 6, HARSÁNYI 4 (2), Bárdos 2, Rohonyi 2, Kanyó B. 5 (2). Csere: Lakatos (kapus), Szalczinger, Sipics 1, Kovács G. 2, ifj. Grőber M., Ferencz A., Kónya B., Salamon D. Edző: Grőber Mátyás

Eredmény alakulása: 9. perc: 6-2, 17. p.: 10-6, 26. p.: 14-8, 36. p.: 15-13, 45. p.: 17-17, 55. p.: 21-24

Nem indult jól az eddig öt forduló alatt hét pontot gyűjtő ARKSE számára a Veszprém megyei kirándulás, alig telt el kilenc perc a találkozóból, a fehérvári szakmai stáb kénytelen volt elhasználni első időkérési lehetőségét.

A folytatásban sem javult az idegesen, sokszor kapkodva kézilabdázó Alba helyzete: Fodor és Lakatos sem tudta elkapni a fonalat a kapuban, Bárdos átlövései pedig rendszerint célt tévesztettek. A haziak könyörtelenül kihasználták a szürke mezesek hibáit, Harsányi fordulás előtti két találata azonban reményt jelentett a második játékrészre.

A fordulás után Fodor fontos védései mellett a jobbszárny is tündökölt: a szélen Králl, míg átlövő poszton Giday is magára talált, a székesfehérváriak nem ismertek elveszett labdát és végül felőrölték ellenfelüket. Kanyó Bencéék győzelmükkel átmenetileg felléptek az Észak-nyugati csoport 3. helyére, az Alba legközelebb november 6-án a VKL SE Győr ellen lép parkettre hazai környezetben.

– A túlzott akarat görcsössé tette a csapatot, a szünetben azonban sikerült rendet tenni a fejekben. A második félidőben az idei szezonunk legjobb játékát produkáltuk, az egész csapatot dicséret illeti, megérdemelt győztünk – értékelt Madár Imre, az Alba Regia KSE tiszteletbeli elnöke a találkozót követően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában