Ladies First

2023.02.13. 15:30

Az ország frizbisei csaptak össze Fehérváron

Saját szervezésű ultimate frizbi terembajnokságot rendezett február 11-én, szombaton a Fehérvár Lionz a Főnix Gold fedett műfüves pályáin.

Elekes Gergő

A fehérvári bajnokság remek bemutatkozási lehetőség volt a sportág újoncainak

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az eseményre, mely a Ladies First elnevezést kapta, nem is ok nélkül, a fővároson kívül Győrből és Debrecenből is érkeztek csapatok. 

– A magyar ultimate-ban kevés női kategóriás verseny létezik, a lányok sokszor csak a mixed kategóriában tudnak játszani, ahol a pályán lévő játékosok fele fiú, fele lány. Emiatt elsősorban női bajnokságnak indítottuk a versenyt, ám végül maradt a férfi mezőnynek is hely – mesélte a feol.hu-nak a főszervező, Misi Anett, akitől azt is megtudtuk, a Fehérvár Lionz a múlt év második felében sok új női játékossal bővült, így nekik is szerették volna megteremteni a lehetőségét az első gyakorló, de mégis éles megmérettetésnek. Végül mind a női, mind az open mixed kategóriában 5-5 csapat nevezett.

Az izgalmas mérkőzések 9-17 óra között szórakoztatták a közönséget, a nap végén mindkét kategóriában a budapesti Heroes csapata állhatott a dobogó legfelső fokára. A hazai gárda az open kategóriában a harmadik helyen végzett, míg a hölgyek egy szerencsétlen körbeverés eredményeként az ötödik pozícióban finiseltek. Misi Anett azonban nincs elkeseredve, úgy véli, egy újonc csapattal egy szép eredmény született.

Amint arról már olvasóink portálunkon is tájékozódhattak korábban, az ultimate frizbiben rendkívül fontos a sportszerűség, olyannyira, hogy díjazzák is a legkorrektebb csapatot a Spirit of Game díjjal. Fehérváron ezt a megtisztelő címet a budapesti Dinomite csapata nyerte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában