Történelmi szezon előtt az Enthroners

2023.04.19. 15:57

A Szent Korona is sugározza az erőt

Június harmadikán 17 órakor a Berlin Thunders ellen kezdi meg szereplését a European League of Football pontvadászatában a Fehérvár Enthroners amerikaifutball-csapata.

Ferencz Balázs

A Szent Korona már a helyén

Forrás: Ferencz Balázs

A Koronázók folyamatosan jelentik be a szerződéshosszabbításokat és az új igazolásokat. Az amerikaifutball-csapat edzői stáb Hanó Péterrel bővült, a 2017 óta Fehérváron dolgozó tréner lesz a csapat defensive back/special koordinator edzője. 

A játékoskeretben új erősítést jelenthet majd Németh Marci. A 32 éves safety a Budapest Cowbells csapatától érkezik.

Benedek László 2021-ben már szerepelt az Enthroners mezében az osztrák bajnokságban, most véglegesen visszatér Székesfehérvárra a fiatal elkapó.

Az Enthroners rúgója, Szőke Péter szerződést hosszabbított, valamint Fehér Péter is marad a fehérváriak defense falában. Filep László az offense fal stabil tagja lesz a következő idényben is.

A First Field európai elitmezőnyt fogad a nyáron
Forrás: Ferencz Balázs

A Berlin Thunders elleni szezonnyitóra nem csupán a csapat, de a Takarodó úti stadion, a First Field is gőzerővel készül. Elkészült a napos oldali lelátó felújítása, valamint az egyik kapu mögé is telepítettek egy mobil tribünrendszert a városgondnokság munkatársai. A hosszú oldalon lévő betonlelátóra 1440 széket szereltek fel, a mobil lelátó pedig 360 főt képes fogadni. A First Field befogadóképessége így 2600-ra nőtt. Emellett kameraállásokat telepítettek a pálya mentén, valamint felújították a bírói öltözőt.

Látványos alkotás hirdeti majd a fehérváriak hovatartozását a European League-ben. A Szent Korona acélból készült hatalmas mása került a Takarodó út felőli kapu mögé. A tervek szerint tűzijáték varázsolja impozánssá a koronát akkor, mikor a fehérvári csapat játékosai a pályára futnak a találkozók előtt.

Elkészült a "napos" oldali lelátó (balra) felújítása is  Forrás: Ferencz Balázs

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában