Akár egy karját használva is ringbe szállna a fehérvári bunyós, Turós Levi

2023.04.11. 11:21

Törött kézzel sem áll le a bajnok

Szerdán rajtol Csepelen a serdülő ökölvívók Magyar Kupa versenye. A korosztály bajnoka, Turós Levente kihagyja a viadalt.

Ferencz Balázs

Hiába a hátráltató gipsz, Turós Levente nem pihent, folytatta az edzéseket. Arra használta az adódó helyzetet, hogy balosainak erejét, intenzitását növelje.

Fotó: Ferencz Balázs

Felemelő érzésekkel csapott bele 2023 feladataiba a Fehérvár Küzdősport SE kiválósága, Turós Levente. A serdülők között 57 kilogrammban tavaly magyar bajnoki címet szerzett ökölvívó meghívást kapott a válogatott egri edzőtáborába, majd ír és lengyel bunyósok ellen léphetett volna ringbe. Azonban az edzőtáborban egy ütés során eltörött a keze, így nem vehetett részt a csapattalálkozón sem. A 2009-ben született bunyós azonban nem állt le, gipsszel rögzített kézzel is edzésben maradt, s balos ütéseit fejlesztve készült tovább elszántan. Felvetődött az ötlet, hogy idő előtt eltávolítják a rögzítést jobb karjáról, s elindul a szerdán rajtoló, Csepelen zajló Magyar Kupa-viadalon. Azonban a versenyző és edző-édesapja, Turós Arnold úgy döntöttek, nem kockáztatnak.

Turós Levente gipszét is büszkén viselte a válogatott melegítőben
Forrás: Fehérvár Küzdősport SE

A bajnok tehát nem meccsel az utánpótlás seregszemlén, azonban Bajcsi Flóra, Nagy Zsófia, Frank Dominik, Fekete Leon,  és Babinec Dániel ringbe száll az egyesület képviseletében. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában