Nagy perpatvar Nagyvenyimen

2023.05.01. 07:00

A szerbet is padlóra küldte

Harmadik profi mérkőzését is kiütéssel nyerte a fehérvári ölölvívó, Balogh Bálint.

Ferencz Balázs

Kovács Richárd (j2) a promoter is örült Balogh Bálint (középen) harmadik profi győzelmének. Az edző Turós Arnold volt (b2)

Forrás: Fehérvár Küzdősport SE

Ütésektől volt hangos a Kossuth Lajos Általános Iskola szombat este Nagyvenyimen. A Richárd Promo Sport másodszor rendezett nemzetközi box és küzdősport gálát a Fejér vármegyei településen. A K1-es mérkőzések mellett a Fehérvár Küzdősport SE öklözője, Treuer Benjamin amatőr bemutató meccset vívott.

A gála főmeccsét a fehérvári Balogh Bálint vívta, aki 2023 februárjában állt profinak, s azóta Ajtai Szilvesztert és Zoran Sreckovot is padlóra küldte. Harmadik profi megmérettetésén egy nagy ütőerejű, a ketrecharcban is jártas szerb ellenféllel csatázott a szorítóban a Fehérvár Küzdősport SE bunyósa. 

- Erőszakos stílusa vegyül a képzettséggel és a bődületes nyers erővel, amit a gyerekkora óta végzett fizikai munkával szerzett meg. Amatőrben magyar bajnok és válogatott is volt - beszélt Baloghról Turós Arnold, aki pályafutása kezdete óta edzője volt a 19 esztendős ökölvívónak. - Csapatunk erőssége az egymáshoz fűződő lojalitás, versenyzőink 99 százaléka nálunk kezdett sportolni.

Balogh Bálint (balra) a második menetben ütötte ki ellenfelét

Balogh Bálint a mérkőzés elején nem tartotta magát a megbeszéltekhez és rálépett egy megrendítő erejű  ütésre, de ez csak egy pillanatig okozott kellemetlenséget, nem maradt benne az ütés. A fehérvári legény ezután betartotta a taktikát, ellenfelet hagyta kezdeményezni, miközben a szerb szenvedélyes támadása alatt elkövetett hibáit kihasználta. Balogh kontra ütésekkel harcképtelenné tette ellenfelét. Már az első menet végén padlóra küldte riválisát, a második menetben pedig olyan jó ütemben ütött, hogy az ellenfél már nem tudott felkelni a padlóról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában