Maximális hozzáállást vár a Vidi edzője

2023.05.14. 10:34

Grzelak: "Az önbizalom megléte az egyik alappillér"

Vármegyei rangadón csap össze a felcsúti Pancho Arénában a Puskás Akadémia FC és a MOL Fehérvár FC. A két gárda más célokért harcol az OTP Bank liga labdarúgó NB I 31. fordulójában.

Ferencz Balázs

Bartosz Grzelak is tudja, nyerni kell

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: KOVACS PETER

A Puskás Akadémiának azért kellenek a pontok, hogy versenyben maradjon a dobogóért, míg a Vidinek az életben maradáshoz muszáj nyernie. A fehérváriak kieső helyen állnak, de elléphetnek onnan, miután a Honvéd 0-0-s döntetlenre végzett a Debrecen vendégeként.

Bartosz Grzelak továbbra is azt várja együttesétől, mint amit már márciusi munkába állása idején is szeretett volna látni: legyen önbizalmuk a játékosoknak.

- Azt várom a csapattól, hogy mindenki tökéletes hozzáállással lépjen pályára. Tudjuk, hogy milyen helyzetben vagyunk és hogy milyen kemény ellenfél vár ránk, de nem lehet más célunk, mint hogy a magunk javára döntsük el a mérkőzést. A héten maximálisan a vasárnapi bajnokira koncentráltunk, és sokat beszéltünk a játékosokkal azzal kapcsolatban, hogy miként tudjuk segíteni egymást az önbizalom növelésében, hiszen az gondolom, hogy az önbizalom megléte az egyik alappillére egy csapatnak, ehhez pedig harcolni kell a pályán - fogalmazott a molfehervarfc.hu-n Bartosz Grzelak, a Vidi vezetőedzője. - Megértem a szurkolók frusztrációját, sokat beszéltünk arról is a csapattal, hogy meg kell dolgoznunk a szurkolók támogatásáért, amihez jó hozzáállásra és jó teljesítményre van szükségünk. Bízom benne, hogy vasárnap ez sikerülni fog, ami egy pozitív időszak kezdete lehet. Természetesen minden a pályán kezdődik, de abban bízom, hogy a szurkolókkal közösen, egyesített erővel tudjuk kiharcolni a bennmaradást. A Puskás Akadémiának négy veszélyes támadója van, akik nagyon kreatívak, sokat mozognak és helyzeteket alakítanak ki. Minden pozícióban remek egyéni képességű játékosaik vannak, a mi feladatunk viszont az, hogy semlegesítsük őket. A legfontosabb az, hogy magunkra koncentráljunk és kihasználjuk a saját erősségeinket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában