Legalább a Vidit kisegítették

2023.05.28. 07:10

Nyert a Puskás, de lemaradt a bronzéremről

A labdarúgó NBI. utolsó fordulójában drámai végjátékban 2-1-re legyőzte a Honvédot a Puskás Akadémia Felcsúton. Mivel a Debrecen nyert megtartotta harmadik helyét, a PAFC ellenfele pedig búcsúzott az élvonaltól.

Németh Krisztián

Fotó: Árvai Károly / NS

A Puskás sorsa nem a saját kezében volt, viszont a Honvéd - utólag már tudjuk - a Vidi silány angyalföldi produkciója okán győzelmével kiharcolhatta volna a bennmaradást, és kiejthette volna a fehérváriakat. 

Favorov szabadrúgása a 9.percben majdnem hamar elvarrta a szálakat, de Szappanos, a Honvéd legjobbja nagyot védett. A 26. percben Corbu betalált, de a VAR érvénytelenítette a Puskás vezető gólját. Helyzetek akadtak itt is, ott is, a fordulás után jött a hír Debrecenből, hogy a Loki már kettővel vezet az Újpest ellen, de nem adta alább Hornyák Zsolt együttese, sőt!

Nyomott a PAFC, a hajrában a csereként beállt Zahedi hagyott ki ziccert, majd Szolnoki tizenhatoson belüli kezezését videózták. Alighanem Fehérváron ekkor sokakban megfagyott a vér. Nem ítéltek büntetőt. A Honvéd mindent egy lapra tett fel a véghajrában, ez lett a veszte: a 87. percben Gruber indult el és Slagveer elé tálalt, aki nem hibázott, 1-0. De a piros-feketék nem adták fel, Szolnoki öngóljával egyenlítettek, és mentek a fordításért. A Puskás megőrizte vezetését, és bár a dobogóról lemaradt, bent tartotta a Vidit.

Puskás Akadémia FC - Budapest Honvéd 2-1 (0-0)
Gól: Slagveer (87.), Favorov (90+4.), ill. Szolnoki (90. – öngól)
Piros lap: Domingues (90+1.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában