Összesen 22 csapat indult az idei strandkézi-bajnokságon

2023.06.12. 13:50

Homokban perdültek (galéria)

A Velencei-tó partján rajtolt az idei Strandkézilabda-bajnokság. Az agárdi első fordulóban több vármegyei csapat is homokba gázolt.

Ferencz Balázs

Forrás: Kricskovics Antal

Szikrázó napsütés, fülledt meleg, a lányokon forrónadrágok, a pasikon izomtrikó, a pályán lendületes fordulóktól perdülő homokszemek. Ideális esetben így nézne ki egy strandkézilabda-mérkőzés. Azonban a honi bajnokság nyitó fordulójában nem fogadta kegyeibe igazán a résztvevő csapatokat az időjárás. A játékosok közül többen is melegebben öltöztek, a pálya szélén figyelő trénerek is esőkabátot húztak, mert nem volt éppen nyárias a miliő. Azonban a küzdelmekre ez egyáltalán nem nyomta rá bélyegét.

A férfiak és a nők mezőnyében is két csoportban zajlottak a csaták a homokban. 

Forrás: Kricskovics Antal

A fiúknál az A csoportban hat, a B-ben öt csapat viaskodott körmérkőzéses formában. A hazai együttes, az Electric Movie Venice Beach Boys alakulata a Sivatagi Vihar SZKSK-t, a Toros Locos BHC-t, és a MAFC csapatát is verte 2-0-ás játszmaaránnyal, azonban a Beach Starstól és a Green Cobras BHC-től is vereséget szenvedett, csoportharmadikként a felsőházban folytatta. A tópartiak a playoffban kikaptak a SZISE-Lupa-Bamba Marhától, a helyosztón pedig simán verték a Kalászi BHC-t, s így az agárdi fordulót az ötödik helyen zárták. A Beach Stars volt a végső győztes, ők szerezték a legtöbb pontot.

Forrás: Kricskovics Antal

A hölgyeknél a hazai homokban virgonckodó Venice Beach Girls mellett az Alba FKC is indított csapatot, képviselve a vármegyét. A gárdonyiakra épülő Venice Beach Girls a hatcsapatos A csoport harmadik helyén zárt, miután kikapott a Glass Stúdió Nyúlon Túl KRC SE-től, és a SZISE-Lupa Donna Mammától, s verte a Hello Lányok-KFSE-t, a DESZ-Épek Sportegyesületet és a New Wave csapatait. 

A felsőházi rájátszásban a Farkasvártól 2-0-ra kikaptak a tópartiak, majd a helyosztón sikerrel vették az ötödik pozícióért folytatott csatát, 2-0-ra verték a SZISE-Mangót. 

Forrás: Kricskovics Antal

Az Alba lányai a B csoportban nem nyertek meccset, majd a 9-11. helyért zajló alsóházi playoffban is alulmaradtak a Hello Lányok és a DESZ-Épek gárdáival szemben is, így a torna sereghajtójaként zártak. Az agárdi fordulót a SZISE-Lupa Donna Mamma alakulata nyerte.

Forrás: Kricskovics Antal


A fehérvári fiataloknak is lesz lehetőségük belerázódni a strandkézilabda-bajnokság ritmusába, s a gárdonyi fiúk-lányok is gyűjtögethetik még a pontokat. Hat állomáson várnak ádáz homokcsaták a csapatokra, mielőtt a vonyarcvashegyi döntő lezárná az idei küzdelmeket. 

Kricskovics Antal

A június 17-18-i hétvégén Hajdúnánás, június 24-25-én Keszthely, június 30 és július 2 között a Lupa Beach fogadja a mezőnyt. Július 8-9-én Balatonakarattya, július 14-16 között Balatonboglár, július 22-23 között Salgótarján lesz a helyszín. Az országos döntőt július 28-30 között vívják Vonyarcvashegyen.

Forrás: Kricskovics Antal

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában