A férfi és női csapat is a dobogó tetejére lépett

2023.07.19. 18:03

Fehérvár-aranyérmek a junior öttusázók országos bajnokságán

Három helyszínen zajlott a junior öttusázók országos bajnoksága. A Lupa-tónál, Budapesten és Móron. A Volán Fehérvár fiataljai két aranyérmet nyertek.

Horog László

A fiúk egyéni versenyében Marschall Attila nyert, a volános Csák második lett, Jassó Zalán is dobogóra léphetett a juniorok országos bajnokságán

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

„Meglehetősen jó idő van” – jegyezte meg a reggeli órákban Fehérvárról induló, légkondicionált kisbuszból két órával később kikászálódó korábbi Eb-ezüstérmes, Málits István. Szentendre tőszomszédságában, a Lupa-tónál található sportcentrumban délelőtt fél 9-kor már pokolian tűzött a nap, a versenyzők 9-kor kezdték az öttusaversenyeken a lovaglást váltó új, ügyességi számot, az OCR-t. A lányok indítottak, ők már a tóban pancsoltak a délelőtti órákban, amíg a fiúk az akadályok között ügyeskedtek. Kora délután indult el a konvoj a versenyzőkkel a fővárosba, a vívást a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezték, másnap zárult az U21-es seregszemle, Fejér Vármegyében, Móron. Szintén rekkenő hőségben, az időjárás érthetően sokat kivett a versenyzőkből.

A fiúk csapatversenyében a kiegyensúlyozottan teljesítő fehérvári fiatalok nem találtak legyőzőre
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A fiúknál egyéniben a Lőrinc 2000 SE sportolója, Marschall Attila (1463 pont) nyerte az országos bajnokságot, a dobogó második és harmadik fokát fehérváriak foglalták el, Csák Milán (1452) és Jassó Zalán (1435). Klubtársuk, Tárkányi Zsombor 6., Kiss Tibor 13., Bognár Levente, Sütő Ádám 17., Gyuricsek Gergő 20., Bárán Bence 21., Schreiner Márk 24., Horváth Roland 25., Kiszely Farkas István 27., Mészáros Márton 29., Viniczai Patrik 30. lett. A csapatversenyt a Volán nyerte Csák, Jassó és Tárkányi összetételben, 4278 ponttal, megelőzve a KSI A csapatát (4171), valamint a KSI B (4041) együttesét. A koronázóvárosiak B-jelű együttese 4. lett (3984) Kiss, Bognár, Sütő összetételben, a C-gárda (Gyuricsek, Bárány, Schreiner) 5. (3747), a D pedig 6. lett Horváth, Kiszely, Mészáros összeállításban (2792), megelőzve a Csepel SC csapatát.

A női csapatversenyben a fehérváriak bizonyultak a legjobbnak, a KSI két trióját megelőzve
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A lányoknál a Trion SE sportolója, Erdős Rita győzött 1368 ponttal, mögötte Zemán Zóra Zoé (BHSE) következett (1345), valamint Mészáros Emma a Trion képviseletében, utóbbi 1321 ponttal zárt. A fehérvári Gyugyi Laura 7. lett (1289), Gyarmati Lili 8. (1280), Turbucz Ivola 11. pozícióban zárta a küzdelmeket (1206). Csapatban a Volán Fehérvár győzött,a triót Gyugyi, Gyarmati és Turbucz alkotta (3775), mögöttük a KSI A (3768), a KSI B í3214), valamint a Kőbánya SC (3099) következett. A volánosok végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, a két aranyérem nem számított meglepetésnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában