Női kézilabda

2023.07.27. 19:42

Másodjára Alba vereség (galéria)

A három napig tartó Collagenius Kupa második játéknapjára került sor csütörtökön. A sors fintora jóvoltából az előző napi két győztes, illetve a két vesztes találkozott. Az első találkozón a Japán válogatottja simán nyert a Moyra Budaörs Handball együttese ellen, míg a folytatásban nem tudta megismételni előző napi teljesítményét az Alba FKC, és kikapott a TUS Metzingentől.

Káldor András

Kövér Luca (rózsaszín) három gólt lőtt, de az egész mérkőzésen kemény őrizetet kapott

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az Alba Fehérvár KC csapata motiváltan, harcos erényeket csillogtatva állt fel vesztett pozícióból a Moyra Budaörs Handball elleni összecsapáson, ám ezúttal sem várt sétagalopp Horváth Roland vezetőedző tanítványaira a TUS Metzingen ellen. Ugyan a Bundesligában az előző idényt a hatodik helyen záró csapat végig partiban volt az előző mérkőzésen Japán legjobbjaival, ám a végjáték jobban sikerült az olimpiai részvételre hajtó ázsiai gárdának, és két góllal legyőzte német ellenfelét.
A TUS Metzingen csapata nem ismeretlen a magyar kézilabda barátok előtt, hiszen a 2015–16-os idényben a Dunaújvárosi Kohász KA ellen EHF Kupa döntőt játszottak, és a legjobb eredményük a bajnokságban is ebben az évben volt, amikor a második helyet érték el.

A nap első meccsén Japán válogatottja megőrizte veretlenségét, 36-25-re legyőzték a Moyra Budaörs Handball csapatát.

TUS Metzingen Handball – Alba Fehérvár KC 24-23 (15-12)

Köfém Sportcsarnok, 150 néző

Vezette: Bócz László, Wiedemann Viktor

TUS Metzingen: Kántor – Frankova 2, Weigel 3, Erligsdóttir 3 (1), Behnke 3, Klein 3, Godard 3. Csere: Schüpbach (kapus), Hübner, Nocun 4 (2), Scheib, Osswald 1, Tröster 2, Petzold. Vezetőedző: Werner Bösch

Alba Fehérvár KC: Orbán L. – Szemes 4, Dubán, Sztosics 2, Kocsis B. 1, Besszer 2, Andusic 2. Csere: Kubina, Tóth N. (kapusok), Afentaler 2 (2), Utasi 5 (1), Kövér 3, Szmbatjan 2, Sulyok, Tolnai, Takó. Vezetőedző: Horváth Roland

Kiállítások: 12, ill 6 perc

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3

Egyik csapat sem kezdett acélosan, bár a németek támadásban jobban összpontosítottak, és nem véletlenül állt a nevük mellett az 5. percben a magasabb szám, 3-2. A folytatásban utolérte ellenfelét az Alba, sőt a 11. percben Katarina Sztosics találata már fehérvári előnyt hozott, 5-6. Mindent összevetve ebben a periódusban a kapufákat találták telibe jobbára a felek, bár azért a 2020 és 2022 között a Ferencváros erősítő Julia Behnke kétszer volt eredményes. A 20. percben jegyezhettük az első kétgólos vezetést, méghozzá a Metzingen részéről, amikor Laura Godard vette be Orbán Laura ketrecét, 10-8. Akárcsak az előző napon, ezúttal is sok volt a hiba, a pontatlanság a fehérváriaknál, és egyáltalán nem érdemtelenül állandósult a fekete mezesek vezetése, amely kitartott a pihenőig.

A szünet után tíz másodperc híján négy percig tartott a gólcsend, majd nagy nehezen mindezt Dagma Nocun találata törte meg. Továbbra is döcögött az AFKC játéka, bár Utasi Linda keresztléc alá lőtt labdája adhatott volna némi önbizalmat, ám ezzel nem igen tudtak élni a vendéglátók. A várt felzárkózás helyett a Metzingen húzott inkább bele, és a második játékrész közepére ötgólos fórt kovácsolt, 22-17. A hajrá felé kanyarodva azonban kissé ráültek az eredményre,  megrázta magát az Alba, a 27. percre Tamara Szmbatjan góljával feljött egy gólra, 24-23. Lett volna lehetőségük a döntetlen kiharcolására is, de ezúttal ez elmaradt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában