Szombaton rajt a kosárlabdázóknál

2023.09.29. 16:30

A Budapesti Honvéd látogat az Alba együtteséhez

Szombaton, 17 órakor hazai pályán kezdi meg szereplését az Arconic-Alba Fehérvár a kosárlabda NB I-ben. A tavaly újoncként bennmaradó Budapesti Honvédot fogadják.

Horog László

Az Arconic-Alba Fehérvár együttese a legutóbbi idényben ezüstérmes lett, nagy tevekkel vágnak az új szezonnak

Fotó: albakosar.hu

Öt edzőmeccsel hangolt a bajnokságra a tavalyi idényben ezüstérmes fehérvári egylet. A májusi fináléban az utóbbi évek honi egyeduralkodója, a Falco bizonyult jobbnak hatalmas csatában a koronázóvárosiaknál, ezúttal is ez a két együttes, valamint a szintén mindig erős Szolnok tűnik favoritnak. Az albások a felkészülési meccseket Oroszlányban nyitották, a Sopront 96-78-ra legyőzték, azonban a döntőben a házigazdáktól 102-96-ra kikaptak. Később Szlovéniában edzőtáboroztak, az élvonalbeli KK Rogaska ellen magabiztos, 101-82-es diadalt arattak, a hegyekből hazatérve pedig a mindig kellemetlen ellenfélnek számító, Forray Gábor által irányított Kecskemétet verték hazai pályán, 87-79-re. Az MBK Rieker Komárno elleni, idegenbeli meccs a révkomáromiak sok sérültje miatt elmaradt, az utolsó felkészülési derbi, a Nagy Gábor emlékmeccsen a végig vezető, magabiztos DEAC 85-80-as sikerét hozta. A végjátékban ugyan volt esély a Fejér vármegyeiek sikerére, azonban Vojvoda triplái leperdültek a gyűrűről.

- Keményen dolgoztak a fiúk, igyekeztünk kialakítani a játékunkat – mondta Aljandro Zubillaga vezetőedző. - Még gyorsulnunk kell az átmenetekben védekezésből támadásba és fordítva, valamint kell még kis idő arra, hogy jobban megismerjük egymást. Alapvetően elégedett vagyok az elvégzett munkával, remélem, az eredmények is jönnek majd. A legfontosabb, hogy el kell felejtenünk, ami elmúlt, a mögöttünk hagyott szezon eredményeiből már nem építkezhetünk. Olyan edző vagyok, aki mindig előre tekint, a következő meccset várja, arra koncentrál. Minden alkalmat meg kell ragadnunk, hogy fejlődjünk, mindent meg is teszünk annak érdekében, hogy előrelépjünk az idényben. Nem tudom megmondani, mivel leszek elégedett az idény végén. Ezért dolgozunk minden egyes nap, megyünk előre találkozóról találkozóra. Majd a szezon hajrájában meghatározzuk a végső célt.

A saját nevelésű hátvéd, Takács Martin a legutóbbi ezüst után természetesen ismét éremben gondolkodik. 

- Rendkívül kiegyensúlyozott bajnokságra számítok, sok a hasonló képességű együttes, minden egyes mérkőzésnek nagy jelentősége lesz. A szezonra való felkészülés eredményes volt, a szlovéniai edzőtábor sokat segített a csapatkohézió kialakulásában. Az előszezon során nem az eredmény az elsődleges, hanem az együttes játékrendszerének kialakítása. Azonban most, hogy elkezdődik a bajnokság, minden mérkőzésen a győzelem az elsődleges célunk, így már a nyitófordulóban is nyerni szeretnénk a Honvéd ellen. Tavaly a fővárosiak hosszú időszakot követően már újra az első osztályban bizonyíthattak, mivel sikerült bennmaradniuk, jelenleg már erősebb kerettel rendelkeznek. Nekünk csak a saját játékunkkal kell foglalkoznunk, meg kell szereznünk a győzelmet hazai pályán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában