Ugyan felkészülési mérkőzést játszottak nagyot csatáztak a felek

2023.09.10. 20:29

Paprikás meccsen döntetlen

Ismét megtelt a Puskás Aréna, a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtezőt követően Csehországgal vívott felkészülési mérkőzést.

Ferencz Balázs

A Fehérvár FC középpályása, Kalmár Zsolt (a labdával) egy félidőt kapott

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Mirkó István

Magyarország – Csehország 1-1 (0-0)
Budapest, Puskás Aréna, 55 000 néző. Vezette: Igor Pajac (horvát)
Magyarország: Dibusz – Lang, Orban (Fiola, 60.), Szalai – Nego (Kata, 84.), Kalmár  (Nagy Á., a szünetben), Styles (Horváth K., 72.), Kerkez – Sallai (Csoboth, 84.), Varga B., Szoboszlai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Csehország: Stanek – Zyma, Brabec (Provod, 58.), Stronati – Zeleny, Masopust (Holes, 58.), Soucek, M. Sadilek (L. Sadilek, 82.) – Jurecka (Cerni, 71.), Chytil (Lingr, 72.), Hlozek (Kuchta, 83.). Szövetségi kapitány: Silhavy Jaroslav
Gól: Sallai (52.), ill. Jurecka (63.)
Sárga lap: Kalmár (21.), Orban (51.), Kerkez (91.) ill. M. Sadilek (76.), Provod (86.), Kuchta (87.)

A szerbeket legyőzve, csoportelsőségét megacélosítva az Eb-selejtező G csoportjában tért haza a magyar labdarúgó-válogatott Belgrádból. A csütörtöki csata után három nappal a felkészülés jegyében egy helyen változtatott Marco Rossi szövetségi kapitány: Nagy Ádám helyett a Vidi középpályását, Kalmár Zsoltot nevezte a kezdőbe. A csehek soraiban is volt Fejér vármegyei a Puskás Arénában, mégpedig a Puskás AFC védője, Stronati, aki partner volt a találkozóra jellemző keménységben is. Szikrázó párharcok, sok futás, harcos futball jellemezte a meccset. Azonban az első félidőben nem rezdültek a hálók. 

Az 52. percben aztán robbant az aréna, Egy bedobást követően Kerkez remekbeszabott  centerezését Sallai Roland lőtte ballal a rövid sarokba. A korábbi vidis Nego a 84. percig volt pályán, a jelenlegi fehérvári csapatkapitány, Fiola Attila pedig a 60. percben állt be. Így már Fiola is a magyar csapattal együtt siklott az érzelemvölgybe, mikor a csehek Vaclav Jurecka révén egyenlített, egy eladott labdából induló kontra végén. 
A találkozó végén Szoboszlai szabadrúgásai célt tévesztettek, Kerkez Milos pedig az oldalhálót találta el ballal, így maradt az 1-1-es döntetlen. 
A magyarok legközelebb október 14-én Szerbia válogatottját fogadják az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, melynek G csoportjában tíz ponttal az élen állnak. Miután  Montenegro vasárnap este 2-1-re legyőzte Bulgáriát, fellépett Magyarország mögé, öt meccs után nyolc ponttal a másodikok. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában