A legfontosabb az amerikai irányító megállítása

2023.10.06. 12:31

Szegeden lép pályára szombaton az Alba kosárcsapata

Szombaton, 18 órakor Szegeden vendégeskedik az Arconic-Alba kosárcsapata. Mindkét gárda sikeres rajtot vett a 2023-24-es szezonban.

Horog László

Fotó: Simon Erika

Jól kezdte a bajnokságot az Alba és a Naturtex-SZTE-Szedeák is, a szegedi és a fehérvári kék-fehérek egyaránt győzelemmel rajtoltak. A Fejér vármegyeiek hazai pályán verték 72-62-re a tavalyi szezonban újoncként különösebb gond nélkül bennmaradó Budapesti Honvédot, a szegediek pedig komoly bravúrt végrehajtva győztek a legutóbbi idényben 4. helyre befutó ZTE ellen, idegenben. Mondjuk nem volt könnyű szülés, hosszabbításban dőlt el a derbi, 97-93-ra nyertek a látogatók. A meccsre nem múlt szombaton, hanem e hét közepén került sor, ugyanis az egerszegiek a hétvégén nem használhatták csarnokukat.

A Tisza-parti játékosok jól elosztoztak a pontokon, Balogh 5, Woolridge 27/3, Locke 31/15, Bognár 8, Lake 12, csereként Zsíros 8/6, Mucza 4, Cohill és Mayer 2 lépett pályára Nikola Lazics együttesében. A számsorból is kitűnik, különösen a két amerikai, Locke és Woolridge volt elemében, utóbbi 38-as VAL-jával az első forduló legjobb teljesítményét nyújtotta, 27 pontja mellett 13 lepattanóig és 5 gólpasszig jutott. A 26 éves irányító, Ryan Woolridge minden bizonnyal a hazai bajnokság egyik legjobbja lesz, előzőleg nagyszerű egyetemi csapatban, a Gonzagában volt meghatározó, Európában pedig a német Bayreuth és a görög Iraklis Szaloniki alkalmazta. A tavalyi szezont hazai pályán, az Oklahoma City Blue csapatában töltötte az NBA alatti ligában, a G-League küzdelmeiben, abban a reményben, hogy jó szezon utána szerződést kaphat a legmagasabb osztályban. Ez nem következett be, visszatért Európába, Magyarországon próbál szerencsét.

Társa, a Zalában 31 pontig jutó Noah Locke újoncnak számít Európában, az újonc egyáltalán nem volt megilletődött az első fordulóban. A szegediek sikerét mondjuk befolyásolta, hogy a ZTE két légiósa, ukrán válogatott hátvédje, valamint szerb centere sérülés miatt nem léphetett pályára, a másik két vendégmunkás sem volt teljesen egészséges az összecsapáson, a kezdés előtt nem sokkal derült ki, hogy vállalhatják a játékot, ami persze semmit nem von le az alföldiek sikerének értékéből.

A fehérváriak a hétvégén félidőben kétpontos hátrányban voltak a Honvéd ellen a Gáz utcában, végül tízpontos sikert arattak, a házigazdáknál Siyani Chambers 7/3, James Dickey 9, Jordan Barnett 12/9, Isaiah Philmore 15/6, Kass Balázs alkotta a kezdőcsapatot, csereként: Kris Martin 5, Takács Milán 10/6, Kiss Benedek, Balogh Máté 5/3, Takács Martin, Góbi Marcell, Vojvoda Dávid 9/6 jutott szóhoz a győztes találkozón. Szegeden is a fehérváriak számítanak esélyesnek, mélyebb kerettel rendelkeznek, ráadásul a koronázóvárosiak védekezése kevésbé fekszik a szegedieknek. Amennyiben a rendkívül gyors, jól dobó és osztogató Woolridge játékát sikerül limitálniuk hatékony kisegítésekkel, komoly esélye van a sikerre a spanyol Alajandro Zubillaga együttesének.

Persze, a házigazdák nem feltartott kézzel várják a mérkőzést, Woolridge latolgatta az esélyeket a klub honlapján. „Fontos volt a jó kezdés a ZTE ellen. Sok játékelemen kell még dolgoznunk, nem volt tökéletes a játékunk. Örülök, hogy sikerült nyernünk, hiszen ez erőt adhat nekünk a folytatásra, nem várnak ránk könnyű mérkőzések a következő fordulókban sem. Nagyon sok hasonló csapat van a bajnokságban, úgy gondolom, bárki ellen lehet esélyünk. Feltérképeztük az Albát, meglátjuk, mire lesz szükségünk a győzelemhez szombaton. Az biztos, hogy hasonlóan nagy energiákkal kell játszanunk ezúttal is, mint tettük azt Zalaegerszegen, és megteszünk mindent azért, hogy sikerrel folytassuk. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában