Alekszejev Tamara és Tamás József Kairóban

2024.01.21. 19:51

Egyiptomban kezdik a versenyidényt

Az egyiptomi fővárosban rendezik a 2024-es esztendő első ranglista-versenyét az öttusázóknál. A Volán Fehérvár sportolója, Tamás József és az Alba Öttusa SE pentatlonistája, Alekszejev Tamara is versenybe száll.

Ferencz Balázs

Alekszejev Tamara Kairóban versenyez a héten

Forrás: FMH archív

Az elmúlt két hétben Olaszországban, Szicília déli részén, Siracusában edzőtáborozott a magyar öttusa-válogatott egy része. Akik tovább is utaztak Kairóba, ahol harcba szállnak a párizsi olimpiára segítő ranglistapontokért. 

Az egyiptomi versenyen a hölgyeknél Simon Sarolta, Réti Kamilla, Erdős Rita, valamint az Alba Öttusa SE versenyzője, Alekszejev Tamara; a férfiaknál a Volán Fehérvár öttusázója, Tamás József, valamint Marosi Ádám, Kardos Bence és Gáll András vesznek részt a viadalon. Martinek János szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, hogy a férfiak esetében "feleződik" a mezőny, a négy mostani induló közül csak ketten folytathatják majd a küzdelmet a világversenyeken való részvételért.

Az öttusázók idei programja február 8-án a budapesti fedett pályás viadallal folytatódik majd, az olimpiai kvalifikáció szempontjából fontos világkupa-sorozat pedig március elején rajtol Kairóban. Áprilisban Ankarában, illetve Budapesten, májusban Szófiában rendeznek egy-egy fordulót, a vk-döntőnek ugyancsak Törökország, Ankara ad otthont. A júniusi, Kínában rendezett világbajnokság hérom-három kvótát ad az olimpiára. Az olimpiát felvezető júliusi Európa-bajnokságot Budapesten rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában