Erste Liga

2024.01.22. 12:37

Szükségük van még egy kis hidegvérre

A FEHA19 felnőtt jégkorongcsapata vasárnap este befejezte erdélyi túráját az Erste Ligában. Anatoli Bogdanov együttese a GYHK ellen sem tudott pontot szerezni.

Beke Zsombor

Melnyicsuk (balra) hiába védett jól, kikapott a FEHA19

Forrás: Gyergyó Hoki Klub

Egy lőtt, tíz kapott gól, ennél biztosan többre számítottak a fehérvári fiatalok a három mérkőzést magába foglaló erdélyi túrán. Pedig a FEHA19 talán a Brassó ellen (1-6) nem rúgott igazán labdába, a másik két találkozón hol hosszabb, hol rövidebb ideig meg tudta nehezíteni ellenfele dolgát. A Csíkszereda ellen az első harmadban tartotta a lépést a hazaiakkal a Fejér vármegyei gárda, aztán azonban győzött a rutin. A második összecsapáson már az első harmadban elvette a Brassó a Fehérvár kedvét, 4-1-es állással fordultak a felek, a folytatásban pedig a kék-fehérek nem tudtak újból betalálni, sima hazai győzelem lett a vége. A túra utolsó állomásán a Gyergyó otthonában állt a legközelebb a pont, vagy a pontok szerzéséhez a FEHA19, végig egyenrangú partnere volt a címvédőnek Anatoli Bogdanov együttese. Azonban a góllövéssel, ahogyan egész szezonban hadilábon álltak a fiatalok, és végül a 41. percben Sándor-Székely találta el is döntötte a három pont sorsát.

– Ez mindenképp jobb teljesítmény volt, mint a brassói szereplésünk, igazából minden mérkőzésből tanul az ember, de a vesztes meccsekből talán többet lehet. Azt hiszem, a mai teljesítményünk kell legyen a minimum elvárás, ha pontokat akarunk szerezni. Tetszett a csapat karaktere, nagyon jó helyzeteink voltak a gólszerzésre, de nem volt meg a szükséges hidegvérünk ahhoz, hogy ez sikerüljön. Egy kis hiba a mérkőzésünkbe került ma, de egyébként elégedett vagyok a látottakkal. A Gyergyónak nagyon gólerős játékosai vannak, főleg emberelőnyben, ezt mindenki tudja a ligában, de jó munkát végeztünk. Talán egy picit többet érdemeltünk a nulla pontnál, de tisztelnünk kell az eredményt, kedden pedig jön számunkra az újabb megpróbáltatás – mondta a lefújás után Anatoli Bogdanov, a FEHA19 vezetőedzője.

– A legfontosabb a három pont, hisz két vesztes meccsből jövünk, és a hoki érdekessége, hogy a két vesztes meccsen messze jobba hokiztunk, mint ma. Egy borzalmas gyenge hokimeccs volt, valószínű én nem fizettem volna érte, úgyhogy ismét nagy köszönet a szurkolóknak, hogy kijöttek és buzdították a srácokat. Volt helyzetünk a több gólra is, de nem vagyok emiatt bánatos, az a fajta harcmodor, karakter, amit az ellenfél hoz, mindenkinek megnehezíti a dolgát. Egyre jobban hokiznak, nagyon szervezettek, de három pontot szereztünk, ami nagyon fontos számunkra – összegzett Szilassy Zoltán, a Gyergyói Hoki Klub vezetőedzője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában