Kairóban az öttusázók

2024.01.25. 19:55

Tamás és Alekszejev is döntőbe jutott

Megadták az alaphangot az olimpia előtti kvalifikációs időszakra a Fejér vármegyei öttusázók. Az év első versenyén Tamás József és Alekszejev Tamara is döntőbe jutott a kairói challenger-viadalon.

Ferencz Balázs

A Volán Fehérvár öttusázója, Tamás József meggyőző formában versenyzett

Forrás: MÖSZ

Fotó: Martinek János

A Volán Fehérvár öttusázója remek formában kezdte a 2024-es esztendőt. Az egyiptomi fővárosban Tamás József megnyerte a férfiak körvívását, s ezzel a nehezét le is tudta, akkora előnyt szerzet, hogy különösebb nehézség nélkül, csoportmásodikként jutott tovább. A többi magyar legénynek kepesztenie kellett az elődöntőben, Kardos Bence és Gáll András csoportjaik hatodik és hetedik helyein, tizenhárom és tizenkét másodperces előnnyel léptek a legjobb 18 közé. Marosi Ádám kilencedikként hat másodpercet tartott meg közvetlen riválisával szemben.

Alekszejev Tamara és Erdős Rita tartanak célra
Fotó: Martinek János / Forrás: MÖSZ

A hölgyeknél Réti Kamilla elvérzett, ő nem lesz ott a fináléban. Versenyét a második sorozattól fegyverhiba hátráltatta, amely súlyos másodperceket jelentett számára. Három kolléganője azonban döntőbe jutott. Erdős Rita megnyerte csoportját, könnyedén lépett tovább. Az Alba Öttusa SE pentatlonistája, Alekszejev Tamara a nyolcadik helyen zárta az elődöntőt, 13 másodperccel előzte meg a kiesőket. Simon Sarolta is nyolcaddiként menetelt tovább csoportjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában