Csókakői sport

2024.02.28. 12:30

A Felvidék tizenegyedik alkalommal hódította el a kupát

Ha február, akkor Csókakőn jó előre kiszámítható módon két sporteseményre biztosan lehet számítani: ilyenkor érnek véget a Téli Kupa kispályás labdarúgó bajnokság küzdelmei és ekkor rendezik a hagyományos Csókakői Sakk Bajnokságot.

Borsányi Bea

Idén nem kellett az időjárás elemeivel megküzdeni a fordulókban

Forrás: Fűrész György

Új nevezője is akadt az idén 45. alkalommal megrendezett Téli Kupának, amit a decembertől február végéig lejátszott hét forduló során gyűjtött pontszámai alapján a Felvidék csapata nyert meg. A gárda játékosai immár 11. alkalommal emelhették magasba a győzelemért járó serleget. A második helyet a Vértesalja Gyermekei, a harmadikat a TBC csapat szerezte meg. A legsportszerűbb csapat címet a White FC gárdája érdemelte ki, míg 14 találatával a Felvidék játékosa, Varga László lett a torna gólkirálya. A bajnoki cím egyébként csak a sorozat utolsó fordulójában dőlt el. Az kupa újonc csapata, a Sördögök a 6. helyen végzett. 

Az évek óta töretlen sikerrel megrendezett Téli Kupánál jóval hosszabb története van a Csókakői Sakk Bajnokságnak, amelyet az idén immár 105. alkalommal rendeztek meg. További érdekessége, hogy az évek során összesen csak egy bajnokság maradt el. A megmérettetést annak ellenére is minden évben megrendezik, hogy az utóbbi időben eléggé megcsappant a sportág népszerűsége és a csókakői verseny iránti érdeklődés is. Az idén összesen heten neveztek a bajnokságra, közülük 11,5 ponttal Kis Miklós veretlenül nyert, megvédve ezzel tavalyi bajnoki címét. Mögötte két ponttal lemaradva Steiner László szerezte meg az ezüstérmet, a bronzérmes pedig - mindenki meglepetésére - a korábbi ifjúsági bajnok, Kiszely Vince lett. Az ifjúsági versenyben Kiszely Ábel bizonyult a legjobbnak.

A hagyomány fontos, ezért minden évben megrendezik a sakk bajnokságot
Forrás: Fűrész György

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában