Simán vették az akadályt

2024.02.08. 11:27

Idegenbeli győzelemmel hangolt a Loki

A férfi röplabda Extraliga 15. fordulójában is megőrizte veretlenségét a MÁV Előre Foxconn csapata, és ezzel egy pontra megközelítette a listavezető, bajnoki címvédő Fino Kaposvárt.

Káldor András

Pesti Marcell betegsége után egyre jobb formába lendül

Fotó: Kricskovics Antal

DEAC – MÁV Előre Foxconn 0:3 (14, 15, 21)
Debrecen, 120 néző
Vezette: Tillmann Gyula, Horváth Miklós.
DEAC: Marlon 4, Bakóczy 1, Willian 13, Remete 1, Pavljuk 6, Bagics. Csere: Imre (liberó), Veres 3. Vezetőedző: Fodor Antal.
MÁV Előre Foxconn: Eke 3, Dileo 1, Janke 11, Ambrus 9, Pesti 12, Koci 17. Csere: Takács M. (liberó), Szabó V. 2. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

A MÁV Előre Foxconn együttese erőltetett menetben van, egymást követik a mérkőzések, egy héten belül négyszer lépnek pályára. Ennek a menetelésnek az első állomása volt szerdán késő este a Debrecenben megrendezett találkozó, mely a fehérváriak szempontjából azért is volt jelentős, hogy a mögöttük a 4. helyen tanyázó DEAC-ot végképp leszakítsák üldözőik közül.
Először a Loki vezetett egynél több ponttal (4:6), majd ugyan feljött egy pontra a házigazda, de erre a kék-fehérek egy 3:0-as sorozattal válaszoltak. A szett hajrához közeledve tetemesebb lett az előnyük, és végül Pesti Marcell zárta le ezt a felvonást.

A folytatásban is főleg a Dávid Zoltán tanítványainak akarata érvényesült, egyre jobban kinyílott az olló. Majd a vendégek játékmestere, Redjo Koci két fontos blokkjával tíz pontos különbséggel fejeződött be a játszma.

A harmadik etapban már kissé visszafogottan játszott a MÁV Előre – gondolva a vasárnapi Fino Kaposvár elleni szuperrangadóra is. 8:7-es hazai előnyt követően aztán ritmust váltott a Loki (8:10), ám a hazai csapat érezve a szépítés lehetőségét felzárkózott két pontra, 16:18. A hátralevő időben azonban már nem engedte közel magához ellenfelét a MÁV Előre, és biztosan behúzta a meccset.  

- Nagyon fegyelmezetten játszottunk, végig betartottuk a taktikát, aminek meglett az eredménye. A harmadik szettben azt láttam a fiúkon, hogy a könnyebb kezdés miatt volt náluk egy kis fókuszvesztés. Ennek következtében egy kicsit fel is tudott kapaszkodni a Debrecen, de sikerült rövidre zárnunk a mérkőzést, ami nagyon fontos volt, hiszen vasárnap már a Kaposvárt fogadjuk hazai pályán. – értékelte a látottakat Dávid Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában