Iszkai villantás

2024.02.24. 11:00

Régi idők gépeit állítják hadrendbe

Április 27-én az iszkaszentgyörgyi Amadé-Bajzáth-Pappenheim kastély parkjában, 9 órától sorakoznak a járművek az immár tizedik veteránautó-találkozón.

Ferencz Balázs

Az elmúlt évben a keleti csodák voltak többségben

Forrás: Ifj. Nyakas Csaba

 Ha az időjárás is kegyes lesz április végén, garantált a napsugarak csusszanása Iszkaszentgyörgyön, mert az bizonyos, hogy kisuvickolt, pompába rántott autók karosszériája fogadja az érdeklődő szempárokat. Az ország minden tájáról érkeznek veterán járművek a kastélyparkba, ahol már 9 órától meg lehet csodálni a vén, azonban mutatós gépeket. A rekordot eddig a száz jármű részvétele jelentette, az idei rendezvényre már hatvanan jelezték érkezésüket. 

Ami harminc év feletti jármű - legyen az autó, motor, tehergépjármű, vagy éppen mezőgazdasági gép -, megvillanthatja vonalait az iszkai kastélyparkban. 

Motoroknak is lesz hely a kastélyparkban
Forrás: Ifj. Nyakas Csaba

A főszervező, Nyakas Csaba elmondása szerint a legkülönlegesebb járgány, ami eddig tiszteletét tette a találkozó tízéves története során, egy 1942-es Rolls Royce, valamint egy 1937-ben gyártott Peugeot volt. 

Az ötletgazda két autója is megtekinthető lesz április 27-én, Nyakas Csaba egy 1976-os Seat 134-est és egy 1984-es Fiat Uno-t állít ki. 

A találkozón immár négy éve vándorkupát is osztanak. A trófeát a főszervező apa-fia páros elbírálása alapján kapja a legbecsesebb jármű tulajdonosa, s egy évig őrizheti. 

A veteránautók között ügyességi, technikai feladatokat is teljesíthetnek a merész látogatók, például buzgón csavargathatják a koros anyákat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában