Erste Liga

2024.03.02. 14:28

A helyzetkihasználás döntött

Péntek este idei utolsó hazai bajnokijára készült a FEHA19 az Erste Ligában. A hazai szurkolóktól való búcsúba belerondított a BJAHC.

Beke Zsombor

Szoros meccset játszott egymással a FEHA19 és a BJAHC

Forrás: Soós Attila

Rendkívül kiélezett csatát láthattak a nézők, a fehérvári fiatalok jól helytálltak az élmezőnyhöz tartozó fővárosi együttes ellen. A szoros mérkőzésen mindkét kapus parádézott, Farkas a vendég, míg Márkus a hazai kapuban mutatta be a szebbnél szebb védéseket. A három pont sorsát végül Szabó Bence döntötte el a 48. percben. Az utolsó percekben hiába rohamozott a FEHA19, egyenlíteni már nem sikerült.

– Aki azt várta tőlünk, hogy a tegnapi Újpest-mérkőzés után száguldozni fogunk az első perctől, az nem nagyon látott még hokit. Kicsit ez olyan, mint a playoff már, meg kell találni az útját és a módját annak, hogyan tudsz nyerni akkor is, amikor nem úgy játszol, ahogy elvárod magadtól. A helyzeteink- főleg a végén - megvoltak, lőhettünk volna megint öt-hat-hét gólt is. De ha a csapat három mérkőzésen belül tud 1-0-ra nyerni, akkor biztos, hogy a kapusának sokat köszönhet. Amúgy szerintem mind a két kapus nagyon jól védett ma. Másik oldalról pedig az, hogy meg kell találni az utat, hogy egyet tudjál lépni, hogy még tovább menjél – ezt ma megtettük, és amiért jöttünk, az megvan – nyilatkozta Kangyal Balázs, a BJAHC mestere.

– Szerintem többet érdemeltünk volna ma, mint ez a nulla pont. Összességében, ha visszatekintünk erre a hatvan percre, a szezonbeli egyik legjobb teljesítményt nyújtottunk, különösen a BJA-val szemben. Keményen nyomtunk ellenük, megvoltak a lehetőségeink a győzelemhez. De ilyen a felnőtt hoki: adódott előttünk esély, de nem tudtunk vele élni, nem voltunk elég hatékonyak. egyetlen egyéni hiba pedig a mérkőzésünkbe került. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, a szezonnak még messze nincs vége, van még mérkőzésünk, a fiúk pedig éhesek a további pontokra – mondta Anatoli Bogdanov, a FEHA19 vezetőedzője.

A fehérvári fiataloknak még két mérkőzése van vissza az idényből, vasárnap a BJAHC otthonában, míg kedden Miskolcon lépnek jégre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában