Kézilabda

2024.03.21. 21:00

A hétvégén indul a rájátszás a Cunder számára

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság B-csoportjából a felsőházba jutó fehérváriak a Komárom VSE ellen kezdik meg a szezon második felét, Erdei Krisztián felszabadult játékot vár az együttesétől.

Krebsz András

Magabiztos teljesítményt felmutatva jutott el a garantált bennmaradást jelentő pozícióba az újonc székesfehérvári alakulat, a Máv Előre-Cunder Kézisuli csapatára összesen nyolc összecsapás vár még tavasszal.

A téli szünetet követően három fellépést után egy hosszú, három hetes pihenő jött, ami óhatatlanul megtörte a fehérvári alakulat ritmusát.

– Az első, nagy téttel bíró mérkőzésünkön a nehéz kezdést magunk mögött hagyva bebiztosítottuk a felsőházi tagságunkat. Úgy érzem, a következő két találkozón nem álltunk össze, valószínűleg tudat alatt túlságosan is megnyugodtak a srácok – mondta Erdei Krisztián, a cunderesek trénere, aki a rájátszásban felszabadult játékot vár a csapatától.

A szezon előtt kitűzött minimális cél teljesítését követően sem kényelmesedhet el a székesfehérvárak, a szakmai stáb ugyanis újabb feladatokat tűzött ki a játékosok elé.

– Az alapszakaszból hozott négy pontunk mellé még legalább ugyanennyit szeretnénk gyűjteni a ráadásban, a vérmesebb álmainkban pedig akár nyolc pontot is lophatunk a vetélytársaktól. Összességében két, a másik csoportból érkező csapatot szeretnénk megelőzni.

A Máv Előre-Cunder Kézisuli edzője azonban nem csak helyezésekben gondolkodik, Erdei a következő szezon kihívásaira készíti fel az együttesét.

– Szeretnénk tovább építkezni, az egyik legnagyobb fegyverünk a csapategység. A következő szezonra is figyelünk, a jövő csapatát építjük, nagyon elszántak a srácok.

A keret alig változott, a télen érkező Michal Marcin Bednarek eddig két fellépésén háromszor zörgette meg az ellenfelek hálóját, a lengyel játékosnak a szünet további lehetőséget biztosított a beilleszkedéshez.

– Remek játékos, eddig azonban még nem jött ki neki a lépés. A rájátszásban sokat várok tőle, rögtön a komáromiak ellen bizonyíthat.

A fehérváriak szombaton 17.00 órától az ráadást öt ponttal kezdő Komárom VSE csapatát fogadja a VOK-ban, hazai siker esetén Fodor Péterék megelőzik északi riválisukat a tabellán.

Tabella

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában