Női kézilabda

2024.03.28. 19:20

Felejthető első félidő után kiütéses győzelem

Kiütéssel, 32-20-ra győzte le a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a Nemzeti Kézilabda Akadémiát a női kézilabda NB I 18. fordulójában.

Szabó Róbert

Óriási második félidőt produkált a DKKA

Forrás: kohaszkezi.hu, archív

Korábban még egyszer sem nyert a NEKA ellen mérkőzést a DKKA, így várhatta a csütörtöki összecsapást a dunaújvárosi együttes. Ráadásul azért sem volt könnyű helyzetben a házigazda, mert ellenfele foggal, körömmel a kiesés ellen küzd. 

A Kohász az első percekben az öltözőben maradt, hiszen a balatonbogláriak 5-0-ra elhúztak, amely előnyüket sokáig őrizték is. Először 10-8-nál zárkózott kettőre a Dunaújváros, amely aztán az utolsó percben még kapott egy gólt, így háromgólos NEKA vezetésnél vonulhattak szünetre a felek, 11-14.

A második játékrészben aztán egy 3-0-s szakasszal egyenlített a DKKA, majd 19-19 után kezébe vette az irányítást, és egy 13-1-es szakasszal lezárta a mérkőzést, 32-20.

A kiütéses győzelemnek köszönhetően a Dunaújváros 16 ponttal feljött a hetedik helyre, azonban két mérkőzéssel is többet játszott, mint a mögötte lévő Vasas, valamint hárommal többet az MTK-nál és az Alba Fehérvárnál is, így előnye nagyon minimális.

Dunaújvárosi Kohász KA – NEKA 32-20 (11-14)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában