NB II.

2024.03.17. 19:12

Fontos győzelmet aratott hazai pályán a Csákvár

A Merkantil Bank Liga 25. fordulójában az Aqvital FC Csákvár a Pécs együttesét fogadta vasárnap délután.

Beke Zsombor

Szakály (jobbra fehérben) szögletéből született meg a győztes gól

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Aqvital FC Csákvár – PMFC 1-0 ( 0-0)

Csákvár, 200 néző, vezeti: Sipos Tamás (Punyi Gyula, Márkus Péter)

Aqvital: Zelizi – Szalai P. (Nahirnij 56.), Babós L., Karacs, Murka – Ominger, Mészáros D., Szakály D. – Tamás N. (Yablonskyi 81.), Nagy Z. (Simon 64.), Gazdag (Dusinszki 64.). Vezetőedző: Tóth Balázs.

PMFC: Varasdi – Miknyóczki, Rácz L., Pejovic, Hadaró (Majnovics 82.) – Lacza (Vas, a szünetben), Terbe, Hudák, Szabó M. – Gera Z. (Rácz 59.), Harsányi (Tóth-Gábor 89.). Mb.edző: Czinkon Szabolcs.

Gól: Simon (89.)

A mérkőzést sok hibával kezdték a Fejér vármegyeiek, az első veszélyes lövés a Baranya vármegyeiek részéről jött, Szabó Máté tizenhat méterről lőhetett Zelizinek nem kellett közbeavatkoznia. A csákváriaknak 15 percre volt szükségük, hogy először veszélyeztessenek, Ominger tíz méterről lőtt mellé. Ezt követően inkább csákvári helyzeteket láthatott a közönség, legfőképpen Nagy Zoárd veszélyeztetett. Először Ominger beadása után közelről lőtt fölé, majd egy szögletet fejelt kapura a csatár, ezt Varasdi tolta ki nagy bravúrral.

A fordulást követően a pécsiek kezdtek iparkodni, az 51. minutumban a vendégek gólt kiáltottak, egy szöglet után Zelezi ütötte ki a labdát, a baranyai gárda kispadja és játékosai bent látták, a játékvezető nem. Pár perccel később Hudák nyolc méterről szerencsére nem talált kaput. A végéhez közeledve ismét átvette az irányítást a Csákvár, Dusinszki és Simon is megdolgoztatta Varasdit. A 89. percben már tehetetlen volt a portás, Szakály szögletét Simon fejelte be szépen, 1-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában