Sárvár Kupa

2024.03.10. 14:26

Karate: három arany és három ezüst Úrhidára

A 22. Sárvár Kupa Karate Open elnevezésű nemzetközi karate versenyt a Sárvári Shotokan Karate Egyesület jegyezte szombaton. Az Úrhidai Karate Egyesület versenyzői 3 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzérmet gyűjtöttek be a viadalon. Az egyesület legeredményesebb versenyzője Mohácsi János lett.

V. Varga József

Az úrhidai csapat, hátsó sor balról jobbra: Soós Tamás (edző), Bálványos Fanni Barbara, Mohácsi János, Kovács Regina. Első sor balról jobbra: Borbély Száva Dóra, Bokor Miklós, Mohácsi Luca

Fotó: az egyesület

– Az Ippon Shobu Karate szabályrendszer szerint lebonyolított versenyre 19 karate egyesület 123 versenyzője nevezett 247 kategóriában. A viadal egyéni kata, kihon ippon kumite és ippon shobu kumite versenyszámokban zajlott. Egyesületünket hat versenyző képviselte – mondta el lapunknak Soós Tamás edző.

– A versenynapot a felnőttek kezdték, majd sorban következtek a többi karatékák korcsoportonként. A tavaly elkezdett tudatos edzésmunkánk főpróbája volt a kupa. Terveinknek megfelelően az elmúlt időszakban egyre nagyobb terhelést kaptak fiatal sportolóink, számos technikai és erőnléti edzés van a hátuk mögött, amelynek most jött el az igazi próbatétele mindannyiuk számára. Mindenki az edzői elvárásoknak megfelelően teljesített, a fiatalok megállták a helyüket – tette hozzá Soós Tamás.

Az Úrhidai Karate Egyesület versenyzői 3 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzérmet, valamint 3 negyedik pontszerző helyet szereztek Sárváron. Az egyesület legeredményesebb versenyzője Mohácsi János lett.

Eredmények, aranyérem: Mohácsi János (egyéni formagyakorlat, ippon shobu küzdelem). Kovács Regina (ippon shobu küzdelem).

Ezüstérem: Mohácsi Luca (egyéni formagyakorlat, ippon shobu küzdelem). Kovács Regina (egyéni formagyakorlat).

Bronzérem: Borbély Száva Dóra (ippon shobu küzdelem).

Negyedik pontszerző hely: Borbély Száva Dóra (egyéni formagyakorlat). Bálványos Fanni Barbara (egyéni formagyakorlat, ippon shobu küzdelem).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában