Labdarúgó NB I

2024.03.02. 20:46

Növelte előnyét a tabellán a Puskás Akadémia

Szoros mérkőzésen 1-1-es döntetlent játszott idegenben a Puskás Akadémia a Diósgyőri VTK-val a labdarúgó NB I 23. fordulójában. A felcsútiak bár nem nyertek, de növelték előnyüket a tabellán.

Szabó Róbert

Nagy volt a küzdelem a pályán

Fotó: Kovács Péter / Nemzeti Sport

Miskolcon javított volna  a Debreceni VSC elleni vereség után a Puskás Akadémia. Hornyák Zsolt fiai a 2023-2024-es idényben már kétszer játszottak a DVTK-val, augusztusban 1-0-ra nyertek idegenben, míg otthon 0-0-s döntetlent játszottak. A kapuban ismét a 19 esztendős, hétközben 2028-ig szóló új szerződést kapó Pécsi Ármin állhatott, de Komáromi György és Jakub Plsek is ott volt a kezdőben.

Óvatos játékkal kezdett a Puskás Akadémia a Diósgyőri VTK vendégeként, de a miskolciak sem rohamoztak az első tíz percben. A játék szép lassan folyt, Nagy Zsolt, Jakub Plsek és Komáromi György előtt is adódott egy-egy lehetőség, de vagy a védők blokkoltak, vagy Odincov kezében halt el az akció. Az első nagyobb lehetőségre a 33. percig kellett várni, ekkor a hazaiak játékosa, Jurek Gábor centerezett, a hosszún teljesen üresen érkezett Bényei Ágoston, de nem tudta közvetlen közelről Pécsi Ármin kapujába fejelni a labdát. Bő öt perccel később Pozeg Vancas ugratta ki Jureket, aki hiába maradt teljesen egyedül, hét méterről csak az oldalhálót találta el. 

A félidő hajrájára fordulva egyre inkább a DVTK akarata érvényesült mind támadásban, mind védekezésben. Mindhiába, hiszen a sok kihagyott helyzet aztán megbosszulta magát, ahogy az ilyenkor lenni szokott. Az első félidő ráadásának első percében jött a slusszpoén, amikor egy szöglet után Patrizio Stronati fejelte le a labdát, Nagy Zsolt lövését blokkolták a védők, majd Jakub Plsek ugrott magasra és a kavarodást követően a kapuba fejelt, 0-1. A lélektani fölény így a vendégek kezébe került a szünet előtt.

A fordulás után úgy tűnt a Puskás Akadémiával van a szerencse, Gera Dániel tekerése a jobb kapufát találta el, onnan a balra pattant, de Bright Edomwonyi igazi lesipuskásként lecsapott a labdára, és az üres kapuba lőtt a 49. percben, 1-1.

Bő tíz perccel később a csereként beálló Lamin Colley ismét előnyhöz juttatta a felcsútiakat, de les miatt érvénytelenítették a találatot.

A folytatásban a felcsúti együttes volt aktívabb, több helyzetet is kialakított. A 68. percben Nagy Zsolt fordult le védőjéről, de Odincov szép vetődéssel kiütötte a próbálkozást, két perccel később pedig Komáromi előtt adódott egy kisebb lehetőség. 

Bő tíz perccel a találkozó vége előtt Colley helyezkedett nagyon rosszul, Jonathan Levi kapuba tartó labdája telibe találta a csatárt, aki ráadásul lesen is volt.

A 80. percben Pécsi Árminnak kellett biztosítania a bal sarkot, amit sikerrel meg is tett, ráadásul az ezt követő szögletre magabiztosan jött ki és le is húzta a labdát. 

A hátralévő időben a Puskás Akadémia uralta a játékot, jobban akarta a győzelmet, azonban nagyobb helyzetet nem tudott kialakítani, újabb gól nem született, így maradt az 1-1-es döntetlen.

A mérkőzés több parázs csatát is hozott, ,mindkét csapat harcosan játszott, azonban az igazán nagy helyzetek elmaradtak. Leginkább a mezőnyben zajlott a taktikai csata, amely aztán a döntetlent is eredményezte.

A felcsútiak ezzel a döntetlennel három pontra növelték előnyüket a negyedik helyen a Debreceni VSC-vel szemben. Legközelebb március 8-án, pénteken 20.00 órától lépnek pályára a Pancho Arénában az Újpest FC ellen a bajnokság 24. fordulójában.

DVTK – Puskás Akadémia FC 1-1 (0-1)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 4805 néző, Vezette: Berke

Diósgyőri VTK: Odincov – Gera D., Szatmári, Lund, Stephen – Vallejo (Kopadiuc, 82.), Holdampf, Bényei (Kampecisz, 82.) – Jurek (Pernambuco, 65.), Edomwonyi (Szabó L., 65.), Pozeg Vancas (Franchu, 69.). Vezetőedző: Vladimir Radenkovics

Puskás Akadémia: Pécsi – Maceiras, Szolnoki, Stronati, Ormonde-Ottewill – Batik (Colley, a szünetben), Favorov – Komáromi, Nissila (Levi, a szünetben), Nagy Zs. – Plsek. Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Gól: Edomwonyi (49.), ill. Plsek (45.)

Sárga lap: Stephen (25.), Jurek (56.) ill. Szolnoki (18.), Favorov (23.), Colley (70.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában