Búcsú

2024.03.19. 09:43

Távozik a Fehérvár vezetőedzője

A FEHA19 bejelentette, hogy távozik Anatoli Bogdanov, az Erste Ligás csapat vezetőedzője. A finn-ukrán kettős állampolgárságú szakember 2021 óta dolgozott Székesfehérváron.

Beke Zsombor

Anatoli Bogdanov három év után távozik

Fotó: Soós Attila

A három szezon alatt egyszer jutott a rájátszásba a fiatalokkal, a 2022/2023-as idényben, akkor a rosszul sikerült alapszakaszt követően a pre-playoffsban a DEAC-ot söpréssel búcsúztatta a gárda, a legjobb nyolc között a BJAHC jelentette a végállomást. Az idei idényben az utolsó helyen végzett a csapat.

A bejelentés alapján Anatoli Bogdanov lejárt szerződését nem hosszabbították meg a vezetők. „Nehéz feladatot vállalt az ukrán-finn szakember, hiszen a FEHA19 junior korú játékosainak felkészítése a hivatásos felnőtt jégkorong követelményeinek történő megfelelésre magas elméleti-gyakorlati felkészültséget és rendkívüli türelmet igénylő kihívás. Három éves munkáját a legapróbb részletekre is odafigyelő, kérlelhetetlen alaposság, valamint kiemelkedő igényesség és professzionalizmus jellemezte – és ezeket a tanítványaitól is megkövetelte. Játékosainak fizikális és taktikai felkészültsége, valamint a FEHA19 fiatal csapatának lendületes, érett játéka a magyar jégkorongsport egészének elismerését kivívta.” – áll a klub honlapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában