Csodák márpedig vannak

2024.04.17. 20:19

24 másodperccel a vége előtt még kettővel ment Ausztria

A magyar ifiválogatott a sírból mentette túlórára a meccset két kapuslehozatalos góllal, de szétlövés után végül az osztrákoké lett a pluszpont.

Szupkai Gábor

Ez a csata is döntetlen lett, akár a rendes játékidő eredménye

Fotó: MJSZ

Király Olivér kezdett a magyar kapuban ezúttal, ő a németek ellen kapott lehetőséget a meccs második felében. Nagy tempóban vetette bele magát a magyar válogatott a vb folytatásának forgatókönyve szempontjából sorsdöntő mérkőzésbe, de egy-egy osztrák megindulás is veszélyes volt. Ezzel együtt a meccs első veszélyes próbálkozása rögtön góllal zárult: Balogh Ádám a kékről engedte el a lövést, jó volt a takarás, az osztrák kapus nem is érhetett bele, 1-0.

Király Olivérnek kellett néhányszor közbeavatkoznia a folytatásban, különösen a harmad utolsó szakaszában. 4:14-gyel a harmad vége előtt emberelőnybe kerültünk, de Mika Haim a helyén volt az osztrák kapuban. 

A második harmad elején két és fél percig nem tudtak kijönni az osztrákok a harmadukból, szépen tartottuk a korongot, Franyó távoli, takarásból elresztett lövésénél jártunk a legközelebb a gólszerzéshez, a kipattanót a FEHA19 játékosa Antonijevic vitte végig a kapu mögött. A harmad folytatása is a miénk volt, tüzeltünk rendesen, Fehér Kolos, Vén Bendegúz után egy kipattanót váltott gólra Schmidt Ágoston, 2-0. Oberhauser lépett ki a hatodik percben, és bár Király fogta a ziccert, kiállítás lett a vége, hiszen Balogh visszahúzta a mezét. Nyolc másodperccel a hátrány lejárta előtt bepofoztak egy kipattanót az osztrákok, mielőtt bárki megnyugodott volna, 2-1. Ezután szépen járattuk a korongot a támadóharmadban, Schwartz Gergő jobb szélről eleresztett lövése utat is talált a kapuba, 3-1. Krainer maradt valahogy a kapu előtt üresen a 32. percben, megint közelebb jött Ausztria, 3-2. A harmad vége egyértelműen az osztrákoké volt, kicsit zavarodott volt a mieink játéka, de megmaradt az egygólos előny.

Nem indult jól a záró harmad: emberelőnybe kerültünk, de gólt kaptunk belőle, Vén Bendegúz adta oda a korongot David Waschnignak, aki kegyetlenül kihasználta az ajándékba kapott lehetőséget, 3-3. Csőstül jön a baj, Schmidt Ágoston mehetett ki két percre, majd ahogy lejárt, Lőczi Barnabás is pihenhetett, a védelmen volt megint a sor. Kivédekeztük a hátrányt, majd elcseréltük magunkat, és három ember között ment egyedül kapura Haiböck, Király védett bravúrral.  A vége előtt alig nyolc perccel ismét a védelem tétovaságát használta ki Ausztria, és egy közelről bekotort koronggal már 4-3-ra vezetett, Waschnig duplázott. Sőt, megérezték a vérszagot és 4:33-mal a vége előtt ismét betaláltak, Krainer volt eredményes, 5-3. Laskawy lőtt ígéretesen többször is a véghajrára érve, majd 23,4 másodperccel a vége előtt Vén Bendegúz egy tömegjelenet végén betuszkolta a korongot a kapuba, 5-4. Időt kért Svasznek Bence, kicsit a csodában bízva. És bár állítólag csodák nincsenek, erre rácáfoltak a srácok!

Elhoztuk a bulit, megjárattuk a korongot, a végén pedig három emberünk is a kapu előtt ólálkodott, nem hagyva így látóteret az osztrák kapusnak: Laskawy rálőtte, a dudaszó pillanatában pedig megmozdult a háló – mint a videózás során kiderült, 0,6 másodperccel a vége előtt egyenlítettünk, Schmidt Ágoston ért bele a legvégén, 5-5.

A hosszabbítás során nem esett gól, Laskawy állt hozzá legközelebb, a szétlövéseknél viszont csak Antonijevic talált be részünkről.

Egy pont lett a vége egy hatalmas feltámadásnak, ami még sokat érhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában