Egészséges életmód

2024.04.19. 08:00

Bicskén is futhat a Futókörök Napján április 27-én

Április 27-én szombaton az ország 20 különböző pontján lehet csatlakozni a Futókörök Napjához. Fejér vármegyében erre Bicskén van lehetőség.

Feol.hu

A futókat a Bicske Szíve Parkban várják

Forrás: ontottgumi.hu

Az Aktív Magyarországért felelős államtitkárság támogatásával és a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének szakmai közreműködésével 2019 óta több mint 25 rekortán borítású kültéri futópálya épült. Ezek közül idén 20 helyszínen kerül megrendezésre a Futókörök Napja, ahol várják azokat, akik városuk dicsőségéért futnának. Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet online (www.futokoroknapja.hu), illetve az esemény napján a helyszínen a verseny ideje alatt, vagyis 8 és 16.45 óra között lehet megtenni.

Fejérben Bicskén a Bicske Szíve Parkban lehet róni a köröket a 995 méter hosszú pályán. A megtett köröket időmérő chipek segítségével mérik a szervezők, a legtöbbet futó egyéni teljesítők pedig értékes sportszervásárlási utalványban részesülnek. A teljesítményeket egyénileg, valamint városok szintjén is mérik. Egy futó ugyanazon a helyszínen többször is rajthoz állhat, a megtett körei pedig a nap végén összeadódnak. Ugyanaz a futó viszont csak egy helyszínen futhat. A Futókörök Napja az Ötpróba szabadidősport program hivatalos pontszerző állomása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában