A korosztályos megyei válogatottak ismét pályára léptek

2024.04.11. 13:16

Egy meccset nyertek a fiatalok a dunaszerdahelyi seregszemlén

Horog László

Fejér vármegye U14-es együttese egy győzelmet aratott Dunaszerdahelyen

Fotó: Horog László / FMH

Legutóbb, tavaly ősszel a Sóstói Stadionnál található utánpótlás centrumban bizonyíthattak a csapatok, ezúttal visszatértek a Felvidékre. Ahogy 2023 tavaszán, ezúttal is kellemes, napsütéses időben látogatott a Felvidékre az U13-as és U14-es Fejér vármegyei gárda. A két korosztály csapatait ismét a Rácalmás, a Mór, valamint a Főnix Gold FC játékosai alkották az impozáns, dunaszerdahelyi MOL Akadémián bonyolított erőpróbán, döntően ezúttal is a fehérvári futballistákra épültek az együttesek. A csapatokat a korábbi évek hagyományainak megfelelően Petres Tamás és Fésű Gábor készítette fel, a küldöttséget az FVLSZ szakmai bizottságának tagja, Jakab Elek vezette.

Az adott korosztályok többször összecsaptak, egy félidős mérkőzéseket vívtak egymással. Az eredmények nem a legjobban alakultak Nyugat-Szlovákia és a pozsonyi régió legjobbjaiból verbuvált csapatok ellen, azonban ennek is megvolt az oka. A 13 éven aluliaknál hazánkban nem egész pályán, hanem a két 16-os közötti területen zajlanak a küzdelmek, a rácalmási nebulók pedig csak keresztben játszanak a meccseken, míg az északi szomszéd együttesei már nagypályán szerepelnek, tehát komoly versenyelőnnyel indulnak. Természetesen ez a különbség az elkövetkező években eltűnik.

Eredmények:

U14 (2010-ben születtek): Pozsony megye–Fejér vármegye 2:1, Nyugat-Szlovákia–Fejér 4:0, Nyugat-Szlovákia–Pozsony megye 3:2, Pozsony megye–Fejér 0:1, Nyugat-Szlovákia–Fejér 5:0, Nyugat-Szlovákia–Pozsony megye 4:1. A végeredmény: 1. Nyugat-Szlovákia válogatottja, 2. Fejér vármegye, 3. Pozsony megye

U13 (2011-ben születtek): Pozsony megye–Fejér 2:0, Nyugat-Szlovákia–Fejér 4:0, Nyugat-Szlovákia–Pozsony megye 3:0, Pozsony megye–Fejér 3:0, Nyugat-Szlovákia–Fejér 5:0, Nyugat-Szlovákia–Pozsony megye 4:0.

Fejér vármegye 13 éven aluli csapata a mezőnyben szervezetten futballozott 
Fotó: Horog László / FMH

1. Nyugat-Szlovákia válogatottja, 2. Pozsony megye, 3. Fejér vármegye

Jakab Elek, a küldöttséget vezető szakember elmondta, különösen a 13 éven aluliak tekintetében a szlovákok láthatóan előttünk járnak, a mezőnyben szervezetten és tetszetősen futballozó fiataljainknak nem sikerült gólt szerezniük.

– Fontos ez az együttműködés, ami egy évtizedes múltra tekint vissza, őrizzük a hagyományokat. A torna egyértelműen hasznos és tanulságos volt, rávilágított, elsősorban miben kell fejlődnünk. Fontosak ezek a seregszemlék, hiszen más stílusban szereplő együttesek elleni bizonyíthatják képességeiket a megyei gyerekek – közölte Jakab Elek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában