Utánpótlás

2024.04.28. 12:28

Irány a nemzetközi porond, ismét bajnok a Puskás Akadémia

Matematikailag is bebiztosította bajnoki címét a Puskás Akadémia, miután 4-1-re legyőzte a III. KER TVE-t a kiemelt U19-es bajnokságban.

Szabó Róbert

A felcsúti fiatalok ismét bajnoki címet szereztek az U19-es kiemelt bajnokságban

Fotó: puskasakademia.hu

A Körtvélyesi István vezette csapat eddig 19 mérkőzésen 18 mérkőzésen aratott 15 győzelmével várhatta a III. KER TVE elleni mérkőzését, ahol egy győzelemmel négy fordulóval a bajnokság vége előtt biztosíthatta volna a bajnoki címét. 

A fiatalok jól is kezdtek, a hatodik percben Szabari Roland juttatta előnyhöz a felcsúti együttest, majd egy perccel később Sallai Dániel is betalált. A félidő vége előtt még Kruppa Péter a 39. percben szépíteni tudott, de így is Puskás Akadémia vezetésnél vonulhattak szünetre a felek. A fordulás után aztán Kern Martin is beköszönt az 53. percben, míg három perccel a rendes játékidő vége előtt Sallai megszerezte második találat is, ezzel pedig beállította a 4-1-es végeredményt.

A Puskás Akadémia ezzel a sikerrel 19 forduló után 16 győzelemmel 1 döntetlennel és 2 vereséggel áll, 49 pontot gyűjtött, míg az utána következő Vasas csupán 37-et. A bajnokságból három forduló van hátra, így a felcsútiak előnye behozhatatlan. Ez azt jelenti, hogy a tavalyi év után idén is bajnok a Puskás Akadémia, amely emiatt jövőre is elindulhat az UEFA Youth League-ben.

– Gratulálok a bajnokcsapat tagjainak. Nagy öröm a játékosoknak, hiszen ez az egész éves munkájuk eredménye. Ezzel pedig újra sikerül Európa porondjára lépnie a Puskás utánpótlásának. A stábtagoknak is gratulálok, köszönöm a játékosok nevében is az értékes munkáját Polónak, Plevinek, Petinek és Zolinak – nyilatkozta a puskasakademia.hu-nak Körtvélyesi István, az U19-es csapat vezetőedzője.

Puskás Akadémia – III. KER TVE 4-1 (2-1)
Felcsút, Vezette: Éreth Attila

Gól: Szabari (6.), Sallai D. (7., 87.), Kern (53.), ill. Kruppa (39. – 11-esből)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában