Női labdarúgás

2024.04.19. 19:12

Nem ismert kegyelmet a címvédő Ferencváros a Puskás Akadémia FC ellen

Nem jött össze a bravúr a Puskás Akadémia FC-nek, amely hazai környezetben 5-0-ra kikapott a bajnoki címvédő FTC-Telekomtól a Simple Női Liga 19. fordulójában.

Szabó Róbert

Nem sikerült a bravúr a Puskás Akadémiának a címvédő ellen

Fotó: puskasakademia.hu

A találkozó ünnepi pillanatokkal kezdődött, ugyanis Tóth Balázs klub- és akadémiaigazgató köszöntötte az MTK Hungária elleni mérkőzésen kétszázadik alkalommal pályára lépő Szemán-Tóth Barbarát. Ezután kezdődhetett el a címvédő elleni összecsapás.

A fővárosiak nagyon gyorsan, már a negyedik percben megkezdték a gólgyártást Jadyn Grace révén, majd kilenc perccel később Papp Luca Zsófi volt eredményes büntetőből. A félidő végéig aztán nem állt meg a zöld-fehér henger, Vlada Kubassova is meglőtte a maga gólját a 38. percben, így 3-0-s vendég vezetésnél vonulhattak szünetre a felek.

A fordulás után mindössze három percet kellett várni a negyedik Ferencváros találatra, ami Gődér Brigitta nevéhez kötődött. A Puskás Akadémia FC ezután felvette ellenfele ritmusát, de szépíteni nem tudott. A találkozót végül Nagy Viktória zárta, aki a 78. percben beállította az 5-0-s végeredményt.

A Puskás Akadémia FC-re a folytatásban három mérkőzés vár: előbb a Budaörs ellen lépnek pályára idegenben, majd az ETO FC Győrt fogadják, a záró, 22. fordulóban pedig az Astra HFC-Üllő otthonába látogatnak. Ezután következik majd a helyosztó, ahol vélhetően az MTK Hungária ellen küzdhet meg a felcsúti együttes a bronzéremért.

Puskás Akadémia FC – FTC-Telekom 0-5 (0-3)

Puskás Akadémia FC: Dannback – Palakovics, Kovács A. (Helmeczi, 39.), Szemán-Tóth, Harmat – Sinka, Nagy L., Nagy N. (Mayer, a szünetben), Tuza (Bokor, 67.) – Tamók, Szurovceva (Szarvas, a szünetben). Vezetőedző: Halászi Kinga.

FTC-Telekom: Kosztics – Gődér (Túróczy, 81.), Fenyvesi, Hubbard (Sztanovics, 69.), Ott – Papp L., Nagy V. (Czellér (81.), Grace (Bozsik, 69.), Kovács E. –Kubassova (Diószegi, 74.), Csányi. Vezetőedző: ifj. Albert Flórián 

Gól: Grace (4.), Papp (13.), Kubassova (38.), Gődér (48.), Nagy V. (78.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában