Férfi röplabda

2024.04.26. 19:19

Óriásit küzdött, de csak ezüstérmes a Loki (galéria)

Ismét felállt kétszettes hátrányból a MÁV Előre Foxconn a FINO Kaposvár ellen, azonban ezúttal nem tudott fordítani a férfi röplabda Extraliga rájátszás döntőjének negyedik mérkőzésén. Ezzel a sikerrel a somogyiak 3-1-re megnyerték a bajnoki döntőt és megvédték címüket.

Szabó Róbert

Nem tudta megőrizni mentális fölényét az ötödik szettre a MÁV Előre

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Rendkívül fontos mérkőzés várt a MÁV Előre Foxconnra a férfi röplabda Extraliga rájátszás döntőjének negyedik összecsapásán hazai környezetben. A tét nem kevesebb volt, mint a bajnoki arany esélyeinek életben tartása, ami csak akkor jöhetett össze, ha legyőzi a FINO Kaposvárt. Nagyon sok szurkoló látogatott ki a találkozóra a VOK Sportcsarnokba, és a találkozó végéig hangosan buzdították a Lokit.

Az első szett jól indult Omar Pelillóék számára, hamar meglógtak, 7-4-re is vezettek, de az előny szép lassan elkezdett apadni, 12-10-nél pedig már a kaposváriak vezettek kettővel. A somogyiak ezt meg is tudták őrizni, sőt 18-14-nél már néggyel mentek, amiből bár tudott faragni a házigazda, a második szettlabdáját kihasználva előnybe kerültek a vendégek, 23-25.

A második játszma szorosan kezdődött, hol itt, hol ott volt az előny, azonban tartósan egyik fél sem tudott meglógni a másiktól. A székesfehérváriak 12-11-ig tudták tartani egy-egy pontos előnyüket, amikor a vendégek fordítottak, és egy 4-0-s szakasszal hárommal húztak el. Ezt a különbséget sikerült megőriznie a címvédőnek, ráadásul még növelni is tudta és akárcsak a legutóbbi meccsen, úgy most is egy szettre került az aranyéremtől, 20-25.

A szünet után bekezdett Omar Pelillo legénysége, Pesti Marcellék tudták, hogy ez az utolsó lehetőségük arra, hogy életben tartsák a reményeiket. A kezdés ennek megfelelő volt, kettővel, majd hárommal is vezettek a hazaiak, mire 13-13-nál egyenlített a Kaposvár. A vendégek ezután fordítottak, 16-15-re vezettek is, de ez volt az utolsó pont a szettben ahol előnybe kerültek, ezután csak az eredmény után futottak, s bár 23-20-ról egyenlítettek, de a Loki 25-24-nél adogatásból lezárta a felvonást és szépített, 26-24.

A feladat java része a szépítés után kezdődhetett, és úgy tűnt, hogy Redjo Kociék beleállnak, bármennyire is nehéznek ígérkezett. Előbb hárommal húztak el, majd hiába egyenlített 7-7-nél a Kaposvár, 8-8 után egy 4-0-s szakasszal ismét tetemes előnyre tettek szert a hazaiak. A vezetés mellett a játék képe is sokat javult, egyre tetszetősebb lett a MÁV Előre játéka, amely 20-12-nél nyolcra növelte a különbséget. A kaposváriak teljesen összeomlottak, a Loki 24-14-nél tízzel is vezetett, s bár innen kettő szettlabdát hárítottak a vendégek, így is egyenlített a házigazda, 25-16.

A mindent eldöntő ötödik szett kulcsfontosságúnak ígérkezett és egy kérdés volt: a mentális fölénybe kerülő székesfehérváriak kiegyenlítenek a párharcban, vagy a Kaposvár lezárja az aranycsatát? A kezdés biztató volt, az első pontot elhozta a Loki, de a kaposváriak hamar fordítottak és 4-1-re elhúztak. A vendégek szurkolók bár az előnynek örülhettek, de 6-4-nél nagyon megijedhettek, hiszen Magyar Bálint rosszul érkezett vissza a felugrásból, úgy tűnt kiment a bokája, de visszament a pályára, és nem is sántikált, így egy kicsit megnyugodhattak. Olyannyira, hogy Baróti Árpádék hamar 11-5-re húztak el, ami megpecsételte a találkozó sorsát. A Lokinak innen már nem volt visszaút a mérkőzésbe, a Kaposvár a második meccslabdáját kihasználta, 11-15.

A FINO Kaposvár ezzel a 3-2-es sikerrel lezárta a bajnoki döntőt, és akár csak a tavalyi idényben, úgy most is 3-1-re nyerte az aranycsatát, a MÁV Előre Foxcon pedig ismét ezüstérmet szerzett így.

MÁV Előre Foxconn – FINO Kaposvár 3-2 (23, 20, -24, -16, 11)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában