Női labdarúgás

2024.04.18. 18:10

Rangadót játszik a Puskás Akadémia FC

Az MTK Hungária elleni 2-1-es vereség után ezúttal hazai környezetben lép pályára a Puskás Akadémia FC női csapata, amely a Ferencvárosi TC-t fogadja a Simple Női Liga NB I 19. fordulójában pénteken 16.00 órától.

Szabó Róbert

Tamók Rebekának (sötétben) igazi születésnapi ajándék lehetne egy Ferencváros elleni bravúr

Fotó: puskasakademia.hu

Fontos mérkőzést játszott az előző fordulóban a Puskás Akadémia FC amely a közvetlen rivális MTK Hungária otthonában lépett pályára. A felcsútiak a vezetést még megszerezték Tuza Petra kilencedik percben lőtt góljával, de ezután a hazaiak fordítani tudtak, otthontartották a három pontot és egyre csökkentették hátrányukat a tabellán a harmadik helyezett riválissal szemben. 

– A vezetés megvolt, de sajnos rossz döntéseket hoztunk a mérkőzésen, és taktilailag sem voltunk rendben – mondta lapunk kérdésére Tamók Rebeka, a Puskás Akadémia FC játékosa. Hozzátette, fájó vereséget szenvedtek el, de már változtatni nem tudnak rajta, a következő mérkőzésekre kell koncentrálniuk.

A felcsúti együttesnek a folytatásban sem lesz könnyű feladata, pénteken a Ferencvárosi TC ellen lép pályára. A két csapat 2021 óta nyolc alkalommal találkozott egymással, ebből csupán kettőn tudott gólt szerezni a Puskás Akadémia FC. Ennek ellenére is van győzelme a címvédővel szemben, méghozzá a 2022-2023-as idény Magyar Kupa-elődöntőben múlta felül a riválist tizenegyesek után.

– A kupadöntőbe jutás azt hiszem a játékosok többségének felejthetetlen. Talán az volt a kulcs, hogy hittünk egymásban, ami nagyon kellett a sikerhez. Valamint az is, hogy elhiggyük, hogy képesek vagyunk nyerni – idézte fel a támadóközéppályás a Puskás Akadémia FC női csapatának eddigi egyetlen zöld-fehérek elleni győzelmét. 

Tamók Rebeka azt is kiemelte, hogy akkor a kupaelődöntőben a végsőkig küzdöttek, jól álltak bele az összecsapásba, mindenki kellett ahhoz, hogy sikert arassanak.

– Ez most pénteken sem lesz másképp, csapatnak kell lennünk, egymásért küzdve. Nagyon fontos lesz a kommunikáció és a higgadt játék. A saját elképzeléseink szeretnénk játszani, az előző meccs hibáiból tanulva, fegyelmezetten, de bátran – zárta gondolatait a fiatal játékos, akinek születésnapi ajándék is lehetne egy FTC-Telekom elleni siker, hiszen szombaton lesz 22 esztendős.

A felcsútiak számára kifejezetten fontos lenne a bravúr, hiszen egy vereség esetén az MTK Hungária lépéselőnybe kerülhetne a harmadik helyért vívott harcban.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában