Juharleveles erősítés

2024.04.25. 17:50

Tapasztalt kanadai hátvéd érkezik a Hydro Fehérvár AV19-hez

Sokat látott, kemény játékossal bővült a jövő évi keret.

Szupkai Gábor

Fotó: fehervarav19.hu

Mondhatnánk, hogy kedves ismerős, a kanadai Joel Messner csatlakozik a Hydro Fehérvár AV19 csapatához. Csakhogy éppen abban a HC Pustertalban játszott tavaly, amiről nem a szép emlékek ugranak be.  Viszont ősztől már a mi szekerünket tolja.

A 30 éves hátvéd egyetemi évei után az AHL-ben, és az ECHL-ben szerepelt, majd 2021-től Európába vette az irányt. Az ICEHL sem ismeretlen terep számára, hiszen a 2021/22-es szezonban a HC Innsbruck csapatában játszott, majd a következő évet Szlovákiában, a HKM Zvolen együttesénél töltötte, és a legutóbbi szezonban ismét visszatért az ICEHL-be, ahol a Hydro Fehérvár AV19 negyeddöntős ellenfelét, a HC Pustertal csapatát erősítette.

A 30 éves Messner elmondta, miért választotta Székesfehérvárt, és milyen célokat tűzött ki maga elé a következő szezonban. 

„Több indok van amiért Fehérvárra igazoltam. Sok jót hallottam a szervezetről, és hogy jól érzik itt magukat a játékosok. Versenyképes csapatuk van, profi hozzáállással, ami nekem nagyon tetszik. Aztán természetesen itt az új aréna, a CHL, és még sok más dolog, ami vonzóvá teszi a csapatot számomra. Beszéltem Szélig Viktorral,  a csapat general managerével korábban, és nagyon tetszett, hogy néhány játékos már hosszú ideje a csapatnál van. Úgy érzem, ez mutatja az igazi hűséget és azt, hogy hosszútávú programban gondolkoznak itt. Következő szezonban egy nagyon erős mezőnyre számítok, és arra, hogy a bajnoki címért küzdhetünk meg. Ez a végső cél.”

Messner már nagyon várja, hogy a fehérvári szurkolók előtt megmutathassa magát. 

„Úgy gondolom, hogy az erősségeim a gyors kihozatalok, a korongmozgatás, a lövés és a jó védekezés."

Ezekre szükség is lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában