Női kézilabda

2024.05.18. 13:48

Bravúr kellene az Alba Fehérvár KC-től

A bajnokaspiráns Ferencvárosi TC otthonába látogat az Alba Fehérvár KC a női kézilabda NB I 24. fordulójában.

Szabó Róbert

Nehéz feladat vár az Alba Fehérvár KC-ra

Fotó: albakezi.hu, archív

Az FTC-Rail Cargo Hungaria bár a Bajnokok Ligájában nem jutott be a Final Fourba, a magyar bajnokságban közel áll ahhoz, hogy ismét felülhessen a trónra. Ezt nehezítené meg május 18-án, szombaton 17.00 órától a fővárosban az Alba Fehérvár KC a bajnokság 24. fordulójában, 

– Az FTC a liga egyik legjobb csapata. A legjobbunkat szeretnénk nyújtani ellenük idegenben, meg akarjuk mutatni, mire vaguynk képesek – nyilatkozta az albakezi.hu-nak a székesfehérváriak jobbszélsője, Bruna Zrnic. A játékos hozzátette, ismerik az ellenfelük képességeit, így a céljuk az, hogy a kapott, könnyelmű gólok számát minimalizálják. Ehhez arra van szükségük elmondása szerint, hogy keményen védekezzenek és kövessék a stratégiát.

A jobbszélső mellett a csapat irányító-átlövője, Tolnai Laura is nyilatkozott a találkozó előtt a klub honlapjának. Ő elmondta, teher nélkül fognak játszani, mert tudják, hogy a zöld-fehérek más erőt képviselnek. 

A két csapat idei első találkozóján a fővárosiak kiütéses, 38-26-os győzelmet arattak január 4-én. 

Az Alba FKC sorsa bár nem ezen a mérkőzésen múlik, de egy meglepetéseredménnyel közelebb kerülhetne a bennmaradás bebiztosításához az NB I-ben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában