Női labdarúgás

2024.05.18. 20:10

Hátrányba került a bronzcsatában a Puskás Akadémia FC

Hiába szépített, végül 2-1-re kikapott a Puskás Akadémia FC az MTK Hungária ellen a Simple Női Liga NB I bronzcsatájának első mérkőzésén.

Szabó Róbert

Nem sikerült a bravúr idegenben Halászi Kinga lányainak

Fotó: MTK Hungária / Facebook

Halászi Kinga együttese úgy utazhatott el a bronzcsata első mérkőzésére az MTK Hungária otthonába, hogy korábban egyszer sem tudta legyőzni riválisát. A siker fontos lett volna, hiszen a párharc az egyik fél második győzelméig tart.

A fővárosi kék-fehéreknek nem kellett sok, már a nyolcadik percben előnybe kerültek Csuhai Vivien révén, majd az első játékrész utolsó percében Siklér Kinga is eredményes volt. A fordulás után felpörgött a Puskás Akadémia, a 67. percben pedig szépített is Brekovszki Julianna tizenegyesből szerzett találatával, de az egyenlítés már nem jött össze. A felcsútiak így 2-1-re elveszítették a találkozót és hátrányba kerültek a bronzcsatában.

A Puskás Akadémia FC május 22-én, szerdán 16.30 órától hazai környezetben fogadja az MTK Hungáriát a párharc második mérkőzésén. Ha Halászi Kinga lányai szeretnék életben tartani a bronzéremről szóló álmaikat, akkor csak egy győzelemmel tehetik ezt meg.

Simple Női Liga NB I, a 3. helyért

MTK Hungária – Puskás Akadémia FC 2-1 (2-0)
Budapest, MTK Budapest - Sándor Károly LA, Vezette: Kalmár Petra

MTK: Varga – Legendás, Bokor, Palama (László H., 70.), Pataki (Vajda O., 63.) – Farádi-Szabó (Tenyei-Tóth, 56.), Barkóczi, Murár (Zágor, 56.), Csuhai – Siklér, Mészáros C. (Voila, a szünetben). Vezetőedző: Makrai László

Puskás Akadémia FC: Dannback – Palakovics, Bokor, Harmat (Kovács A., 88.), Szemán-Tóth – Tamók (Szuraceva, 66.), Szarvas, Sinka, Nagy L. (Brekovszki, 66.) – Mayer, Tuza (Pécsi, 66.). Vezetőedző: Halászi Kinga

Gól: Csuhai (8.), Siklér (45.), ill. Brekovszki (67. – 11-esből)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában