Hétvége

 • cikk kép
  Összefogással újra felépülhet az atyhai templom

  Atyha maga a tündérkert, olyan világ, amilyenre az élet kihívásaiba belefáradt ember vágyik öregkorában. Adorján Imre plébános gyakran megfordult a faluban ünnepekkor, bérmáláskor, búcsúk alkalmával. Negyvenévi szolgálat után Jakubinyi György érsek megengedte neki, hogy csendesebb helyre vonulhasson.

 • Staféta Kovácsné Marosfi Évával

  ELŐZŐ SZÁMUNK vendége Kovácsné Marosfi Évának adta át a stafétát a következő kérdéssel: milyennek látja a mai ifjúságot?

 • cikk kép
  Gyaloghíd a Tündérkerthez - Szarvas József színművész Seregélyesen

  Amikor Viszákon a gyaloghidat építették, Bözsi nénitől azt hallották: gyerekkorában az olyan hidakat, amelyeken nem fért át a szekér, börünek (bürü?) hívták.

 • cikk kép
  Ezredes lett a tanyák árvájából

  Vannak, akiknek regénybe illő az életük. Kovács Gyula Antal nyugalmazott ezredes is közéjük tartozik.

 • cikk kép
  Tóth Ildikó: Színészként minden lehet

  Karcsú, törékeny, visszafogott, finom jelenség. Legfeljebb ünnepi alkalmakra sminkeli magát, meg persze a színpadi szerepekhez. Sajnálja rá az időt. De nincs is szüksége festékre.

 • cikk kép
  Izgalmas újdonságok a Szent Korona kalandos történetére építő filmben

  Székesfehérvár - Mitől ferdülhetett el a kereszt? Miért ásták el a Szent Koronát tartalmazó ládát 1848-ban? Ezekre a kérdésekre is választ ad egy ismeretterjesztő film.

 • cikk kép
  Népes kultúrpiknik a Magtárnál

  Gárdony - Felébredt „téli álmából” a Velencei-tavi Galéria, a Gárdonyi Géza Emlékház és a rönkvár – szombaton szezonnyitó kultúrpiknikre várták a közönséget.

 • cikk kép

  Jegyzet

  A Z-generáció gyermekei, azaz digitális bennszülöttek

  Igen, kockulnak. Gépeznek, olykor lövöldöznek is, a középső valami virtuális boltban napi szinten a virtuális kisállatait eteti, hogy azok meg ne dögöljenek.

 • cikk kép
  Staféta Pap Tiborral

  Előző számunk vendége Pap Tibornak adta át a stafétát a következő kérdéssel: mi a célja Székesfehérváron a dzsúdóval?

 • cikk kép
  A hűség tényleg a kutyáknak való?

  Székesfehérvár - Író-olvasó találkozón járt Fehérváron a győri, több kötetes írónő, Szőcs Henriette. A keleti témájú regények mellett novellákból összeálló köteteket jegyző szerző legújabb "gyermekéről" mesélt, amely nagy irodalmi vihart is kavart.

 • cikk kép
  Már négyévesen "megfertőzte" a motorozás

  Kovács Bálint még mindössze négyéves volt, amikor már megkapta első robogóját nagybátyjától, Szilner Jánostól. Egy életre szóló "fertőzést" kapott ekkor...

 • cikk kép
  A gyerekvasutas Bíborka és Tamás a vonatok szerelmesei

  Ráckeresztúr - Hajnalban kelnek, órákat utaznak, hogy időben jelentkezhessenek szolgálatra a Hűvösvölgyben. Két ráckeresztúri diák, a nyolcadikos Máté Bíborka Viktória és az ötödikes Németh Tamás a Gyermekvasútnál teljesít szolgálatot.

 • cikk kép
  Húsz éve alakult a Sárga Taxi - igazi sikertörténet Fehérváron

  Székesfehérvár - Ez az időszak a számvetés ideje Bokányi Zsolt énekes, zenész életében. Húsz esztendeje alakult meg legendás együttese, a Sárga Taxi, s a jubileumra lemezt adtak ki a legnagyobb slágerekből. Az évfordulóra egy kis kötet is napvilágot látott, amelyben Bokányi Zsolt, azaz Boka a megtéréséről mesél. Mi is a jubileum kapcsán beszélgettünk a zenésszel a rock and rollról és útkeresése állomásairól.

 • cikk kép
  Minden napra egy mese

  Azt senki nem vitatja, hogy mesék régóta léteznek. Ezzel szemben manapság csaknem divattá vált azon vitázni, hogy az egyes – például a tévében látott – mesék rossz hatással vannak a gyermekekre, túl sok bennük az erőszak. Szűrnünk kellene ezeket?

 • cikk kép
  Kultúra és piknik a Magtárnál

  Gárdony - A szezonnyitó kultúrpikniken minden együtt van, ami egy kellemes családi naphoz szükségeltetik: jó idő, programok, sok-sok játék.

 • cikk kép
  Gazdagítsuk belső világunkat!

  Az agy megismerése az emberiség, a tudomány legnagyobb kihívása. Az emberi agy az anyag evolúciójának csúcsa, legkomplexebb terméke. Felvetődik a kérdés: megismerhető-e maga a megismerést végző szerkezet?

 • cikk kép
  Ki olvas nyomtatott irodalmat?

  Vajon miféle furcsa helyekre lehet a lakásban elrejteni a családban „tiltott”, ettől még vonzóbbnak számító tudományos-fantasztikus könyveket? Erre is kaptunk tippeket Márton Lászlótól, aki szenvedélyes olvasóból lett író.

 • cikk kép
  Gundel-díjas fehérvári séf

  Tanczer Milán még nincs huszonhárom éves, de már konyhafőnöke egy elismert vidéki étteremnek, elnyerte a 35 év alatti séfek Gundel-díját, vitrinjében szakácsversenyek érmei sorakoznak.

 • cikk kép
  Szikora Jánosnak a színház is az édesgyereke

  Ismét Szikora Jánost választotta a Vörösmarty Színház igazgatójává, és bízta meg újabb öt évre a székesfehérvári képviselő-testület. Sem a pályázati eljárás, sem a közgyűlés nem okozott különösebb izgalmakat, és ezt ő biztosan nem bánta. A döntés minden szinten egyhangú volt.

 • cikk kép
  Pozsonyban kezdődött meg az átalakulás

  A magyar történelem tele van nagyszabású rendszerváltozásokkal, az első ilyen volt a honfoglalás, a második a Szent István általi államalapítás. A harmadikat az 1848-as törvények indították el.

Részletes műsorMűsorok betöltése...