Hétvége

2012.05.19. 09:33

Bőrgyári tervekről beszéltek

Székesfehérvár - A 13. Kortárs Művészeti Fesztivál keretében szerveztek beszélgetést az újjáalakult Bőrgyár Kulturális Egyesület jövőjéről a Museum Caféban.

Bokros Judit

A Palotavárosban évek óta üresen álló épületben korábban rendszeresek voltak az egyesület által szervezett  kulturális programok, koncertek. Aztán ezek ritkultak, majd   megszűntek. A városnak ugyan több terve  volt az ingatlan hasznosítására - például közművelődési intézmény, roma kulturális központ -, de eddig még egyik elképzelés sem valósult meg.  
Az újjáalakult, jelenleg tíz fővel működő egyesület céljairól Acsai Ferenc elmondta: szeptemberre tervezik az első kisfesztiváljukat, helyszínnek már ismét a Bőrgyárat szeretnék. Ám ha ez az elképzelés addig nem valósulna meg, akkor a Museum Caféban rendezik a programokat, a régi bőrgyáras estek hangulatában. A tagság elképzelései szerint a korábbi célokat tartanák szem előtt: főleg helyi zenészeknek adnának fellépési lehetőséget és erősítenék a színházi, képzőművészeti vonalat is. Anyagilag  az önkormányzattól függetlenül, de velük együttműködve tevékenykednének.  
Egy pályázatot is hirdettek, erre augusztus végéig várják a  régi bőrgyáras rendezvényekről készült fotók, diák felhasználásával készült műveket. Részletek az egyesület honlapján és az ismert közösségi honlapon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!