Hétvége

2017.05.19. 06:20

Amikor a Kincs, ami nincs zenéjére buliznak

Székesfehérvár - Bud Spencer és Terence Hill párosa utánozhatatlan. A két legendának számos közös mozija született, a filmek zenéi pedig a virtuóz Kiszely testvéreket is megihlették - így született meg a Spencer Hill Magic Band. A csapat énekesével, Zsigmond Lalával beszélgettünk.

Laci Patrícia

Ha csak annyit írok jellemzésként, hogy adott egy nagy, mackós alkatú szakállas férfi, a társa pedig sármos legény igézően kék szemekkel, szerintem mindenki rögtön tudja, kikre is gondoltam. Na jó, azért megsúgom a megfejtést: Bud Spencer és Terence Hill párosa. A két pofonosztó évtizedeken keresztül szerepelt együtt, összesen 18 film erejéig. A mozikhoz filmzenéket is készítettek, ha ezeket a két olasz sztár rajongói tábora meghallja, biztosan szép emlékeket fel bennük. Sőt, egy magyar csapat tagjai elsőként kezdték el a legendás duó közös filmjeinek zenéit játszani "élőben". A Spencer Hill Magic Band a Kiszely testvérek - név szerint Krisztián, Gergely, Dávid - fejéből pattant ki, mára már nagyzenekarrá alakult, és nemrégiben a Belga zenekar előzenekaraként szerepelt. Az énekes, Zsigmond Lala két évvel ezelőtt csatlakozott a csapathoz. Arról kérdeztük: vajon hogyan került be a zenekarba?

- A Hang-Szín-Tér Művészeti Iskolába jártam, ahol az ott tanító Kiszely Krisztián már felfigyelt rám, látott fellépni. Majd úgy hozta az élet, hogy kellett a bandába egy beugró énekes, Krisztián pedig megkérdezte a főiskolán a tanáromat, Pély Barnát, vajon elbírnék-e a feladattal, Barna válasza igen volt - mesélte Lala, aki hamar állandó énekesévé vált a csapatnak.

Eleinte a 22 éves zenésznek nehéz volt beilleszkednie, hiszen mégis olyan dalokat kellett előadnia, amelyek jóval előbb megszülettek, mint ő maga. Volt is lámpaláza, de mára ezt sikerült levetkőznie. Sőt, a koncerteken nem arra törekszik, hogy minden hangot tökéletesen kiénekeljen, hanem a szórakoztatásra.

- Azt mondják a mosolyom a legnagyobb erényem, így sokat is mosolygok a közönségre. Amint látom az emberek arcán a vigyort, rögtön ellazulok. Egyébként a filmek rajongói nagyon kedvesen fogadnak bennünket mindig, kapunk hagymásbabot, sört, virslit, lényegében azokat az ételeket, amelyek Bud Spencerhez és Terence Hillhez kapcsolódnak. A koncerteken vidám a hangulat, talán a legnépszerűbb a Kincs, ami nincs című filmből a Movin' Cruisin' annál a dalnál még a közönséget is megénekeltetjük - mesélte Lala.

A csapat minden évben fellép a két pofonosztó rajongói táborának országos találkozóján, sőt Németországba is kijárnak fellépni, szintén a rajongók ösztönzésére. De vajon miért tartják sokan annyire elragadónak ezekez filmeket és zenéjüket? Zsigmond Lala úgy véli, a megoldás kulcsa az lehet, hogy Spencer-Hill párosa rendkívül egyedi. Szerinte a moziknál fontos a jó filmzene, amire akár egy egész brandet fel lehet építeni, hiszen az adott filmhez lehet kötni a dalt, és azt sem szabad elfelejteni, hogy a muzsika körül forog a világ!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!