Hétvége

2017.06.02. 15:20

Az élet bármely területén jó, ha megjelenhetnek a fogyatékossággal élők - Fehérvár Szépe Verseny

SZÉKESFEHÉRVÁR - Lengyel Zsófia az Alba Triatlon Sportegyesület és a Szingo-Balaton SE parasportolója, a tavalyi Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap Királynője verseny egyik indulója.

Szanyi-Nagy Judit

A húszas évei elején járó Zsófi szőke hajú, kék szemű, aliglátó lány - és szeretne szépségkirálynő lenni. Tavaly, bár beválogatták a mezőnybe, mégsem tudott elmenni a versenyre, mert a riói paralimpiára készült.

- Sokan azt mondják, a kor előrehaladtával szépülök, de azért én sem szeretném sokáig húzni a jelentkezést - vallja Zsófi, akinek az egyik fő célja elérni, hogy az emberek nyitottabbak legyenek a fogyatékossággal élőkre.

- Az ép emberek, főleg vidéken, keveset találkoznak fogyatékkal élőkkel, ez pedig nagyban nehezíti a beilleszkedést. Persze nekünk is tudnunk kell empatikusnak lenni, beilleszkedni az épek társadalmába - emeli ki Zsófi, aki jelenleg is egy érzékenyítő program szervezője.

Zsófi a szépségversenyben is kipróbálná magát
Fotó: FMH-Archív

- Szerintem hihetetlen lehetőség rejlik a Fehérvár Szépében a fogyatékossággal élők számára is - mondja a szépség -, hiszen alapvetően jó, ha az élet bármely szegmensében, akár a szépségiparban, a sportban vagy az irodalomban meg tudjuk mutatni magunkat.

És nem a túlbizonyításra gondolok, hanem arra, hogy ezek a versenyek a fogyatékossággal élőké is: mindannyian képesek vagyunk rá, csak mi egy kicsit másképp. Én például úgy tudok felvonulni a szépségversenyen, ha kitapintom a kijelölt csíkot, vagy valaki kísér. Helyt tudok állni, csak egy kicsit másképp kell ezt megoldanom, mint egy látónak - mondja Zsófi.

Mivel idén csak a korábbi győzelem a kizáró ok, így nemcsak Zsófi, de a többi, korábban akár már a döntőbe jutott szépség is jelentkezhet az idei megmérettetésre.

Idén is keressük a Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap Királynőjét!

Feltétel: augusztus 26-ig töltsd be a 17. életévedet

A jelentkezés módja: töltsd fel a www.feol.hu oldalra az önéletrajzodat, egész alakos- és portréfotódat, add meg az e-mail címedet és a telefonszámodat!

Jelentkezni június 20-ig lehet

Elődöntő: június 27., kedd, 17.00

Döntő: augusztus 26., szombat, a Vörösmarty Színházban

Kizáró ok: korábbi győzelem a Fehérvár Szépe versenyen

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!