Hétvége

2016.08.12. 14:35

Azok a titokzatos kék szemek

Dudás Patrícia a város új királynője, a Fehérvár Szépe – Fejér Megyei Hírlap Királynője győztese. Patrícia csak tizennyolc éves, mégis érett, komoly nő benyomását kelti. Van benne valami megmagyarázhatatlan, valami titokzatos és megfejthetetlen. Magabiztos, ugyanakkor szerény lány, aki szárnyakat kapott, de nem száll el a koronától. Két lábbal áll a földön, és járja a táncát.

Buthy Lilla

Mi a titka? Első blikkre hűvösnek és megközelíthetetlennek tűnik. Mintha nem is egy tizennyolc éves lány lenne. Nem beszél feleslegesen, nem nyüzsög, nem tolja magát előre, de a kellő időben megérkezik: éppen az első helyre, a királynői trónra. Aztán civilben leperegnek róla a burkok, és egy mosolygós, szerelemtől csillogó, vibrálóan kék szemű lány ül velem szemben, aki rengeteget mosolyog.

Patrícia nem izgulós típus, de az első helyezett leleplezése előtt a torkában dobogott a szíve. A győzelem után a városnak is bemutatkozott: a Hotel Magyar Király erkélyéről integetett
Fotó: Koppán Viktor

Patrícia a beszélgetés során megnyílik, bátran mesél kapcsolatáról és legnagyobb félelméről, a magányról. Ez utóbbi sem véletlen, azt is elárulja, kisiskolás korában nem voltak barátai, kortársaival ellentétben sokat volt egyedül. A táncban talált menedéket , az iskolában csak a tanárainak büszkélkedett díjaival. Talán féltékenyek voltak rá akkoriban a lányok, talán nagyképűnek hitték, már nem számít. Ahogy a kezdetektől a család, most a barátja is mindenben támogatja, mellette áll és fogja a kezét.

Patríciának a színpad a második otthona, a tánc pedig az egyik nagy szerelme. A másik Csaba - osztja meg velem boldogságának tárgyát széles mosoly kíséretében a királynő.

A mátyásdombi lány iskolaidőben egy bodajki kollégiumban lakik, jövőre végez majd a Hang- Szín- Tér Művészeti Iskolában, ahol leginkább klasszikus és modern táncot tanul. Nyáron növendékeivel foglalkozik, ugyanis Pati - ahogy a gyerekek hívják - már tanít is, épp fellépésre készülnek.Korábban azt írtam, hogy Patrícia két lábbal áll a földön, nem rugaszkodik el a valóságtól, távol áll tőle minden nagyképűség. Más értelemben viszont úgy gondolja, a két láb nem elég, hiszen rengeteg terve van, táncolni akar, a látványtánc és a tanári pálya is vonzó, de nem tesz fel mindent egyetlen lapra: a sminkelés, sminktetoválás és a kutyakozmetika is érdekli.

- Azt mondják, én mindig táncoltam. Hétéves voltam, amikor a nagypapám az újságban meglátott egy hirdetést, hogy Siófokon mazsorett és társas tánc képzés indul. Így kezdődött, és nyolc évig az életem része maradt a mazsorett, amit nagyon szerettem - mondja a királynő, aki már korábban is belekóstolt a szépségversenyek világába: volt már Sulik Szépe és 2015-ben megnyerte az Ezerjó Szépségversenyt is, amit külföldi fotózások követtek: járt Olaszországban, Bécsben és Horvátországban is.

A színpad az otthona, a tánc az egyik szerelme
Fotó: Melczer Zsolt

Most, mint Fehérvár Szépe egyben a Miss Alpok Adria - Fejér Megye Szépe címet is elnyerte, és közvetlenül bejutott a Miss Alpok Adria verseny országos döntőjébe. A győzelem után azt mondta, ez volt az álma, imádja ezt a csillogást és a ragyogást.

Már most sokan megismerik, Székesfehérváron és a faluban is, a közösségi oldalon gyakorlatilag megtelt a postaládája a gratulációktól. A negatív kommentek egyelőre nem érték utol, de mint mondja, nem is akar ezekkel foglalkozni.

Rengeteg ajándékot és élményt kapott. Félmillió forintos főnyereményéből bárhova elutazhat majd párjával. Bármelyik forró, fehér homokos tengerpart, de India is ott van a bakancslistáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!