Hétvége

2017.08.18. 15:25

Fáradhatatlan rockerek gyülekezete - Beszélgetés a Hooligans zenekarral

SZÉKESFEHÉRVÁR - Talán nincs olyan magyar ember, aki ne hallott volna legalább egy Hooligans-slágert életében. A Szerencsről származó zenekar immár 21 éve zenél töretlenül, sőt, a jövőben újabb dalokkal is készülnek a srácok. A tervekről a zenekar két tagjával beszélgettünk!

Laci Patrícia

A Hooligans együttes a múltkor a Királyi Napok keretében lépett fel a Zichy színpadon. A koncert előtt beszélgettünk Ördög Tiborral, ismertebb nevén Csipával, az énekessel, illetve Tóth Tiborral, a gitárossal és zeneszerzővel. A tagokat a jövendőbeli tervekről kérdeztük, emellett arra is kíváncsiak voltunk, hogy vajon mi lehet a titkuk? Hiszen mégis 21 éve töretlenül zenélnek, ráadásul sikert sikerre halmoznak.

A Hooligans története hosszú évekre nyúlik vissza: Kiss Endre "Endi" dobos, illetve Tóth Tibor gitáros és zeneszerző barátsága már az óvodában elkezdődött, később tinédzserkorukban megismerkedtek Ördög Tiborral, azaz "Csipával", az énekessel. A három rocker Szerencsről 1992-ben Budapestre felköltözött, ahol egy Dance nevű zenekarban játszottak együtt, majd négy év múlva megalapították a Hooligans zenekart, amely Magyarország egyik legnépszerűbb csapatává vált az évek alatt.

Kiss Endre, a csapat dobosa gyerekkori barát Csipával és Tibivel

A nagy sikereket 2003-ban érték el, amikor negyedik albumuk, a Szenzáció platinalemezes lett, egyébként ezen a korongon szerepel a Királylány, illetve a Legyen valami című szám, amelyek óriási slágerekké váltak. Sőt, több később megjelent albumuk aranylemezes lett. A Hooligans sikere pedig a mai napig töretlen, a zenekar legutóbb a Királyi Napok rendezvénysorozat keretein belül lépett fel a Zichy színpadon, a rajongók legnagyobb örömére.

A koncert előtt beszélgettünk Csipával a zenekarról. Az elmúlt esztendőket úgy összegezte, voltak nehéz pillanatok: voltak viták egymással, a kiadóval, sőt, önmagukkal is, de szerencséjükre a szép emlékekből van a legtöbb. Megemlítette azt is, hogy igen nagy rajongótábort sikerült szerezniük a 21 éves fennállásuk alatt, ez pedig öröm és boldogság a számukra. Sőt, a szülővárosuk, Szerencs díszpolgárai lettek néhány évvel ezelőtt, emellett kialakult egy kedves hagyomány: a szerencsi Csokoládé Fesztivál utolsó napján mindig fellép a Hooligans együttes. A jövendőbeli tervekről is mesélt a zenész.

Képünkön a Hooligans frontembere, Ördög Tibor, ismertebb nevén Csipa látható

- Hamarosan megjelenik egy válogatáslemezünk, ez idén ősszel várható. A jövő évben pedig egy vadonatúj albumot fogunk elkészíteni majd. Az őszi válogatásalbumunkon a régebbiek mellett lesz két új dal is - mondta Csipa.

Az együttes 21 éve tartó fennállásának titkáról is kérdeztük Csipát, aki elmondta, szerinte az a Hooligans titka, hogy próbálnak mindent szívvel-lélekkel csinálni, s amit ők jónak éreznek, azt általában a közönség is jónak érzi. Emellett a zene a vérükben van, élvezik, amit csinálnak, így nem is tudnának mással foglalkozni.

A nyári szezon kifejezetten mozgalmas a legtöbb zenész számára, ez alól a Hooligans sem kivétel, Csipától megtudtuk, általában hetente három koncertet adnak a fesztiválszezon ideje alatt. A hétvégéjük a legmozgalmasabb általában. Az idei koncertsorozat eltart nagyjából októberig, utána viszont lecsökken kicsit a fellépések száma.

A zenét Tóth Tibor (balra), a Holligans gitárosa szerzi mindig

- Nyáron nagyjából 80-90 koncertet adunk, de azért télen is megyünk fellépni. Várhatóan viszont januárban majd stúdióba vonulunk, s próbáljuk összerakni a leg-újabb lemezünket - mesélte az énekes, aki hozzátette azt is, hogy a dalszövegírást mindig profira bízzák, az elmúlt pár évben bevett szokássá vált, hogy Major Eszter írja meg a szövegeket, azonban a dalszerzés mindig is Tóth Tibor, a gitáros feladata volt.

- Az új dalok stílusa továbbra is méltó lesz a Hooligans együtteshez - összegezte röviden Tibor, majd folytatta:

- Hangzásokban lesz majd újdonság, illetve az egyik új dalunk szövegét a Magna Cum Laude csapatból ismert Mező Misi írja majd, a másikat pedig ugyanúgy Major Eszter készíti. Az egyik szám kicsit keményebb, míg a másik lassabb lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!